El cinquè per la història

Waterpolo. L’Astralpool Sabadell remunta un 8-11 en contra els darrers cinc minuts amb un parcial de 5-0 i guanya novament el títol de l’Eurolliga femenina, contra un potent Olympiacòs

SABADELL 13 OLYMPIACÒS 11

ASTRALPOOL SABADELL:Laura Ester, Anni Espar (1), Bea Ortiz (3), Maggie Steffens (1), Marina Cordobés, Maica García (1) i Liley Neushul (4) –equip inicial–; Mati Ortiz (1), Judith Forca (2), Olga Domènech, Paula Leitón, Gisel·la Farré i Ainara Farré.OLYMPIACÒS:Stamatopoulou, Eleftheria Plevritou (3), Eggens, Gofers, Buckling (4), Tsoukala (2) i Asimoki (1) –equip inicial–; Eleftheriadou, Avramidou (1, 1p), Margarita Plevritou, Myriokefalitaki i Manolioudaki.PARCIALS:2-3, 4-3, 2-3 i 5-2.ÀRBITRES:Marcela Mauss (Alemanya) i Sergei Naumov (Rússia).INCIDÈNCIES:Uns 1.000 espectadors gairebé omplen la piscina de Can Llong.

El desitjat i esperat cinquè títol de l’Eurolliga femenina de l’Astralpool Sabadell va arribar i ho va fer d’una manera impressionant que passarà a la història del club. Les vallesanes van guanyar per 13-11 l’Olympiacòs grec en un partit que perdien de tres gols (8-11) a falta de cinc minuts per al final. La remuntada i el parcial de 5-0 que van aconseguir les jugadores de David Palma van ser un reflex de les ganes i l’ambició que tenien totes les components de l’equip d’aconseguir el títol. Les que ja en tenien quatre en el seu palmarès particular volien la cinquena i per a algunes aquesta era la primera que podien aconseguir.

Els darrers cinc minuts del Sabadell van ser tota una lliçó. La defensa va estar molt concentrada i va robar pilotes i van destacar les accions de Maggie Steffens sobre la boia rival. En atac, les accions van ser ràpides i encertades. Judith Forca va iniciar la remuntada, Mati Ortiz va fer creure que tot era possible, Kiley Neushul va anivellar el partit, Bea Ortiz va posar a l’equip per davant i Maggie Steffens va sentenciar. Una menció especial ha de ser per a la portera Laura Ester, que dins d’aquesta espectacular remuntada va ser la protagonista d’un nou punt d’inflexió en aturar un penal. Amb el 10-11 en contra i a falta de tres minuts, l’Olympiacòs va disposar d’un penal per distanciar-se de nou de dos gols al marcador. Laura Ester va treure el braç dret i va aturar el llançament de penal en una gran demostració de qualitat, el que va donar nous ànims a les seves companyes.

Anant per darrera

L’Astralpool Sabadell no va iniciar bé el partit i va encaixar un 0-2 els primers tres minuts. L’enfrontament es va anivellar, però l’Olympiacòs va arribar al final del primer quart amb un mínim avantatge (2-3). En el segon període, el Sabadell va seguir anant a remolc en el marcador, però va aconseguir empatar tres vegades i es va arribar al descans amb un empat (6-6). No va ser fins al minut cinc del tercer quart que el conjunt vallesà va poder posar-se per fi per davant en el resultat. La lluita en atac va permetre a les sabadellenques robar una pilota, i una bona passada a Kiley Neushull li va possibilitar anotar el 8-7. L’Olympiacòs va reaccionar tot seguit i va anotar quatre gols consecutius, de què un de penal, que el van situar amb el 8-11 que semblava que sentenciava el partit a cinc minuts del final. El Sabadell va seguir creient en les seves forces, va donar la volta al partit i es va emportar el triomf i el cinquè títol.

MOMENT CLAU

1
penal
va aturar Laura Ester a tres minuts del final que va canviar el rumb de la final.