Tennis

Nadal busca la gesta del dotzè títol en el Godó

Tennis. El mallorquí pot convertir-se, en el torneig català, en el primer jugador de la història que acaba campió al mateix escenari. Els catalans Granollers i Ramos, en el quadre principal

“És el meu pitjor partit en terra dels últims catorze anys”, valorava Rafa Nadal després de perdre les semifinals de l’obert de Montecarlo contra l’italià Fabio Fognini (6-4 i 6-2). El mallorquí, sense temps de llepar-se les ferides, encara aquesta setmana un altre dels seus tornejos fetitx, l’obert de Barcelona Banc Sabadell. El Godó. Com en el monegasc, Nadal acumula onze victòries en el torneig català i té l’oportunitat de convertir-se en el primer jugador que guanya dotze vegades al mateix escenari. Una nova fita històrica per a un jugador que acumula unes estadístiques superlatives.

El quadre del Godó inclou fins a cinc jugadors situats entre els deu millors del rànquing de l’ATP. A més de Nadal (2), hi seran l’alemany Alexander Zverev (3), l’austríac Dominic Thiem (5), el japonès Kei Nishikori (6) i el grec Stefanos Tsitsipas (8). Una inscripció de luxe que també té el botxí de Nadal en les semifinals de Montecarlo, Fognini, que ahir es va convertir en el campió d’aquest torneig en derrotar el serbi Dusan Lajovic. Probablement, aquest sigui un dels millors quadres del torneig barceloní dels últims anys.

Nadal, vencedor de les tres últimes edicions, tornarà a ser el gran rival a batre. El mallorquí i Nishikori (2014 i 2015) són els únics campions del Godó en el quadre. Thiem (2017) i Tsitsipas (2018) han estat un vegada finalistes.

La participació catalana es redueix a Marcel Granollers i Albert Ramos, que ahir va aconseguir la classificació en superar la fase prèvia. Granollers va derrotar el xilè Nicolás Jarry per 6-7 (3), 7-5 i 6-4 i Ramos, l’espanyol Alejandro Davidovich (7-5 i 7-5). Granollers, a més, disputarà el quadre de dobles amb el també català Marc López –vencedor l’any passat amb Feliciano López– com a company.

Rafa Nadal (1)-Lucas Pouille (15) David Goffin (10)-Stef. Tsitsipas (5) Dominic Thiem (3)-Fran. Tiafoe (14) Pablo Carreño (12)-K. Khatxanov (6) Fabio Fognini (8)-D. Xapovalov (9) Felix Auger (16)-Kei Nishikori (4) Daniil Medvedev (7)-Gilles Simon (11) Grigor Dimitrov (13)-Alex. Zverev (2)
Pista Rafa Nadal
Marton Fucsovics-Denis Kudla
Pedro Sousa [Q]-Jaume Munar Feliciano López [WC]-Fern. Verdasco Y. Nishikoia-D. Schwartzman [Q]
Pista Manuel Orantes
Marius Copil-Leonardo Mayer Taylor Fritz-Reilly Opelka Nicolas Jarr [LL]-M. Granollers [Q] Juan Ignacio Londero-Benoît Paire
Pista 2
Mackenzie McDonald-Taro Daniel Hugo Dellien [Q]-Jan-Lennard Struff

Fognini aconsegueix el primer títol del Masters 1.000

Fabio Fognini va aconseguir el seu primer títol d’un Masters 1.000 en derrotar 6-3 i 6-4 en la final de l’obert de Montecarlo el serbi Dusan Lajovic, entrenat pel tècnic català Josep Perlas. El jugador italià, botxí en les semifinals de Rafa Nadal, campió onze vegades del torneig monegasc, va aconseguir el novè títol de la seva carrera, i també el més important. L’últim italià vencedor d’aquest torneig era Nicola Pietrangeli, que es va imposar el 1968, l’últim any abans de l’inici de l’era professional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)