Handbol

D’amistats i ambicions

Handbol. El Bordils i el Banyoles van jugar un amistós (32-19) abans del tram final de la lliga a partir de demà (20.30 h) i de la fase d’ascens a 1a estatal (9-11 de maig)

El Bordils i el Banyoles van afinar el seu estat de forma amb un amistós, ahir al Blanc i Verd (32-19, amb 14-9 al descans), que ha de servir als dos equips per afrontar el tram decisiu de la temporada. L’equip de Sergi Catarain disputarà demà el partit de lliga que té pendent d’ençà del gener, pels partits de seleccions, amb el Port Sagunt. El Bordils és desè amb quatre punts de marge respecte del descens, que marca l’Agustinos, que visitarà dissabte i contra el qual va cedir a casa en la primera volta. I el Sagunt és tercer. “Hem fet un bon descans des del partit amb el Torrelavega [21-21, 6 d’abril]”, diu Cata, que valora aquest tipus de preparació: “És millor un rival de fora, sigui del nivell que sigui. No comporta més risc que qualsevol altre entrenament i hi ha menys càrrega.”

“Vaig acabar de jugar a l’Osca a Asobal i vaig agafar l’equip de Banyoles”, diu Gerard Espígol (1979), que durant molts anys va ser l’únic jugador de les comarques gironines a la màxima categoria de l’handbol estatal. És el seu cinquè any a la banqueta banyolina, des del descens de l’equip de la 1a estatal, que ara mirarà de recuperar en la fase d’ascens després d’haver estat segon en la lliga. “L’experiència va anar bé tant pel que fa al club com als jugadors, és una categoria important per al Banyoles i van comprovar que els anava gran”, diu sobre la presència de l’equip a la lliga que ambicionen jugar el curs que ve.

“Vaig veure un equip jove amb possibilitats, tot i que estava verd perquè tenien 19 i 20 anys. Em va transmetre un marge de millora gran i els primers anys ens va costar trobar el punt entre d’on venia jo i ells”, diu l’excentral de l’Osca.

El moment, la il·lusió

“Els dos primers anys vam patir per mantenir-nos i, amb petits canvis i el 80% dels jugadors de Banyoles estan en una edat molt bona. I amb aquests anys treballant hem pogut anar millorant any rere any i, aquest, ens hem classificat per fases”, sintetitza sobre com ha arribat el seu equip a les portes d’una fase que s’ha de jugar del 9 a l’11 de maig. Hi ha sis grups, el primer puja directe i els quatre millors, també. “No en tenim l’obligació perquè en sis cops el Banyoles no ha pujat mai i és el nostre primer any. No renunciem a res i els nois tenen una il·lusió increïble”, hi afegeix. És tanta la il·lusió de l’equip que els mateixos jugadors van emprendre una campanya de micromecenatge per aspirar a ser una de les seus –aquesta setmana s’han de conèixer els grups i les respectives ciutats organitzadores– o, en cas de no obtenir l’organització, finançar el desplaçament.

GERARD ESPÍGOL

“No en tenim l’obligació perquè en sis cops el Banyoles no ha pujat mai abans”

SERGI CATARAIN

“Hem fet un bon descans des del partit contra el Torrelavega [21-21, 6 d’abril]”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)