Tennis

Nadal: “Tinc l’oportunitat de fer un altre pas endavant”

Barcelona Open Banc Sabadell. El tennista manacorí, aspirant a conquerir el seu dotzè títol, vol girar full després de la derrota a Montecarlo i allargar el seu idil·li amb el torneig Comte de Godó

Amb divuit anys com a professional, catorze al màxim nivell, Rafael Nadal ha traçat una de les trajectòries més llorejades en la història del tennis. La seva carrera, però, no ha estat exempta d’obstacles, sovint en forma de lesions. En aquest context s’hauria de situar la derrota en les semifinals del Master 1000 de Montecarlo en un duel contra Fabio Fognini que el mateix jugador manacorí va qualificar com “un dels pitjors partits en terra dels últims catorze anys”. Ahir en la seva primera compareixença des de l’arribada a Barcelona va voler treure ferro a l’ensopegada. “El torneig de Montecarlo va ser bastant positiu en funció de com m’havia pogut preparar. Després un perd i les sensacions i la visió sempre són diferents del que passa durant la setmana. A Montecarlo vaig perdre una oportunitat de començar d’una manera fantàstica la temporada de terra. No es va poder aconseguir i aquí, a Barcelona, tinc una altra oportunitat de tornar a fer un pas endavant”, va comentar el jugador després d’un acte promocional al Palau de la Música, al costat del japonès Kei Nishikori, vencedor en el Comte de Godó el 2014 i el 2015.

En tot cas, Nadal aborda el Barcelona Open Banc Sabadell amb el propòsit d’allargar el seu idil·li amb un torneig que organitza el seu club, el RCT Barcelona, i en què ja ha guanyat onze vegades. “Hi arribem amb la il·lusió de sempre, de jugar un torneig molt important i especial perquè forma part de la història del nostre esport i de la meva història personal. A nivell físic em sento més o menys bé, tot i que venim d’una època complicada, amb molts problemes encadenats, un rere l’altre i al final és complicat mantenir-se, segons a quin tipus de nivell. No he guanyat cap títol el 2019, però he arribat a la final d’Austràlia, a les semifinals d’Indian Wells, on em vaig haver de retirar, i a les semifinals de Montecarlo, mentre que a Acapulco vaig caure en segona ronda. Estic en el número 3 del rànquing de l’any, tot i que he tingut més problemes dels que m’hauria agradat. A partir d’aquí, hi posarem il·lusió i el treball diari per intentar fer una bona temporada de terra.”

Massa entrebancs

El tennista manacorí té clar el camí per redreçar el rumb: “El treball sempre és el mateix i és trobar-me a mi mateix, i evidentment durant aquests últims divuit mesos he tingut massa aturades i alts i baixos. I no han estat tennístics perquè el nivell ha estat fantàstic. L’any passat acabant set tornejos vaig acabar el segon del món. I aquest, dissortadament, he tingut més problemes dels que m’hauria agradat. Quan un té molts problemes, un darrere l’altre, és molt difícil agafar un ritme i una continuïtat. En tot cas, m’ha passat moltes vegades, però quan els obstacles se salven i les coses es fan bé a la tornada sembla que els problemes s’oblidin. Però, per als que ho vivim, el dia a dia és complicat. Espero estar preparat per jugar bé i si no és aquí serà a Madrid, a Roma o a Roland Garros. Un no pot pretendre estar sempre perfecte, ni guanyar 14 Montecarlos, ni 14 Godós, perquè les coses no són així i això també dona valor a totes les altres coses que hem aconseguit, no només jo sinó altres companys.”

Nadal es tornarà a entrenar avui a les pistes del RCT Barcelona i demà debutarà contra l’argentí Leonardo Mayer, que va eliminar el romanès Marius Copil en tres sets (6-3, 6-7 i 7-5).

LES FRASES

Arribo, com sempre, amb la il·lusió de guanyar un torneig molt important per a la història del tennis i la meva personal
Nom
càrrec
Primera eliminatòria
Verdasco-F. López 6-4 i 6-3
Jarry-Granollers 7-5, 4-6 i 6-4
Munar-Sousa 2-6, 6-4 i 6-0
Mayer-Copil 6-3, 6-7 i 7-5
Struff-Dellien 6-3 i 6-1
Fucsovics-Kudla 6-4 i 6-1
Fritz-Opelka 6-3 i 6-4
McDonald-Daniel 6-2 i 6-2
Paire-Londero 7-5 i 6-2
Schwartzman-Nishioka 4-6, 6-4 i 6-2
Pista Rafa Nadal (a les 11 h)
T. Fritz-K. Nishikori (4)
D. Ferrer-M. Zverev
N. Jarry (Q)-A. Zverev (2)
D. Thiem (3)-D. Schwartzman (Q)
M. Fucsovics-S. Tsitsipas (5)
Pista Manuel Orantes (11 h)
N. Kuhn(WC)-F. Delbonis (Q)
A. Ramos (Q)-C Norrie
J. Munar-F. Tiafoe (14)
D. Goffin (10)-J.L. Struff
Pista 2 (a partir de les 11 h)
M. Jaziri-G. Adreozzi (LL)
M. Klizan-C. Garin
G. Pella-J. Sousa
Un no pot pretendre estar sempre perfecte i guanyar 14 Montecarlos i 14 Godós
Rafael Nadal

Granollers, eliminat en el segon duel contra Jarry

El tennis català no viu el seu millor moment i el fet que els dos millors jugadors, Albert Ramos i Marcel Granollers, haguessin de jugar la fase prèvia del Godó n’és una evidència. Granollers va accedir al quadre gran diumenge després de derrotar el xilè Nicolas Jarry amb una gran remuntada (6-7, 7-5 i 6-4). Ahir, sorprenentment, es va haver de jugar el bitllet per a la segona eliminatòria contra el mateix rival. La baixa del coreà Hyeon Chung va obrir les portes del quadre gran al xilè, com a lucky loser (“perdedor afortunat”). Semblava que es podia repetir el guió, però el duel aquest cop es va decantar a favor del jove tennista sud-americà (7-5, 4-6 i 6-4). “Per un moment he capgirat el partit. He tingut les meves possibilitats amb 2-1 i 15-40 en el tercer set, però allà se m’ha escapat el partit”, va lamentar el tennista barceloní en un partit molt passional, tant a la pista com a les grades. “Estic bastant lluny de la meva millor versió, està essent una temporada difícil, uns anys difícils, però bé, necessito temps i meditar algunes coses”, va sentenciar el jugador després d’una jornada desagradable, amb vent i amb estones de pluja. Albert Ramos tornarà a entrar en acció avui contra el britànic Cameron Norrie, en el segon partit de la pista Manuel Orantes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)