Tennis

Nadal i Ferrer se citen en els vuitens del Barcelona Open Banc Sabadell

Tennis.El veterà xabià ha derrotat Pouille amb una exhibició i el balear ha tingut un veritable maldecap davant de l’argentí Mayer: 6-7 (7), 6-4 i 6-2

L’onze cops campió Rafa Nadal i el quatre vegades finalista David Ferrer jugaran demà, si el temps ho permet, els vuitens de final més emotius del Barcelona Open Banc Sabadell. Ferrer està allargant i delectant al públic en la seva darrera aparició en el torneig, el penúltim esglaó en la seva gira de comiat que clourà al Masters 1000 de Madrid. El xabià ha estat avui infinitament superior al francès Lucas Pouille deixant en evidència el rànquing (155è contra 32è) i l’ha derrotat per un contundent 6-3 i 6-1 en una hora i 16 minuts.

El camí de Nadal per tornar a trobar-se amb Ferrer, davant del qual va guanyar quatre finals del Godó, ha estat radicalment diferent en un partit prou intempestiu pel vent que assotava la central –pràcticament plena de públic. Desconegut, el balear ha hagut de serrar les dents per batre l’argentí Leonardo Mayer per 6-7 (7), 6-4 i 6-2 en dues hores i 50 minuts. Reiterant el seu mal moment de Montecarlo quan va cedir davant de Fabio Fognini, ha comès molts errors i ha estat una ombra d’ell mateix, tot i que ha estirat del carro amb orgull amb un break valuós en el primer joc del segon acte i un altre que li ha permès desencallar definitivament el partit en el cinquè joc del tercer set. El duel entre Nadal i Ferrer s’ha escenificats 31 vegades amb un balanç de 25-6 per al balear.

Paral·lelament, en la pista Manuel Orantes s’ha produït la sorpresa de la jornada amb l’eliminació del rus Karen Khatxanov (6) davant de l’argentí Guido Pella per 6-2 i 7-6 (4).

El mataroní Albert Ramos, per la seva banda, no ha pogut contrarestar al matí la qualitat del rus Daniil Medvedev (7) i ha perdut els setzens per 6-3, 2-6 i 6-1 en una hora i 49 minuts. El català, que s’ha mostrat molt dolgut perquè l’organització no li va concedir cap invitació per accedir al quadre final sense passar per la prèvia tot i pertànyer al RCT Barcelona, ha jugat un segon set de gran nivell, remuntant quan perdia per 2-0 i un break avall i clavant un parcial de 0-6 al seu qualificat rival. S’ha espolsat la pressió i ha endossat tres trencaments seguits al rus, que s’ha descentrat totalment davant l’allau de cops profunds del català, que ha guanyat el sisè i el setè jocs en blanc. Pressionat, Medvedev ha perdut la solidesa que havia exhibit en el primer acte, en el qual havia demostrat a bastament perquè és el 14è de l’ATP i ha justificat plenament les recents semifinals a Montecarlo. Ramos ha estat dins del partit fins que ha cedit de nou el servei en el quart joc del tercer set (3-1). Medvedev s’enfrontarà al nord-americà Mackenzie McDonald.

L’italià Fabio Fognini, campió diumenge a Montecarlo, ha confirmat avui al matí la seva retirada del torneig per lesió. El seu lloc l’ha ocupat l’andalús Roberto Carballés, que ha aprofitat el regal i ha derrotat l’alacantí Nicola Kuhn, que tenia una invitació dels organitzadors. En el primer torn de la central, el jove canadenc Felix Auger-Aliassime ha derrotat el tunisià Malek Jaziri per 6-3 i 7-6 (7).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)