Tennis

Nadal-Ferrer, un clàssic

El xabià derrota Pouille amb una exhibició i el balear té un bon maldecap davant de l’argentí Mayer per accedir a vuitens

El rus Khatxanov (4) i el canadenc Shapovalov (9), al carrer

L’onze cops campió Rafa Nadal i el quatre vegades finalista David Ferrer jugaran avui els vuitens de final més emotius del Barcelona Open Banc Sabadell. Ferrer està delectant el públic en la seva darrera aparició en el torneig, el penúltim esglaó en la seva gira de comiat que clourà al Masters 1000 de Madrid. El xabià va ser ahir infinitament superior al francès Lucas Pouille deixant en evidència el rànquing (155è contra 32è) i el va derrotar per un contundent 6-3 i 6-1 en una hora i 16 minuts.

El camí de Nadal per retrobar-se amb el seu “amic”, davant del qual va guanyar quatre finals del Godó entre el 2008 i el 2012, va ser radicalment diferent en un partit prou intempestiu pel vent que batia la central, pràcticament plena. Desconegut, el balear va haver de serrar les dents per batre l’argentí Leonardo Mayer per 6-7 (7), 6-4 i 6-2 en dues hores i 50 minuts. Reiterant el seu mal partit de les semifinals de Montecarlo contra Fabio Fognini, va cometre molts errors i va ser una ombra d’ell mateix, tot i que va estirar el carro amb orgull amb un break valuós en el primer joc del segon acte i un altre que li va aplanar el partit en el cinquè joc del tercer set. Nadal va malbaratar tres pilotes de set en el primer acte, la primera amb 5-4 i les dues posteriors en el tie-break. El balear domina el cara a cara contra Ferrer: 25-6.

Paral·lelament, es va consumar la sorpresa amb l’eliminació del rus Karen Khatxanov (6) davant de l’argentí Guido Pella per 6-2 i 7-6 (4). El sud-americà –28è– viu el moment més àlgid de la seva carrera i se les haurà amb l’irregular francès Benoît Paire. Cristian Garín (48è), per la seva banda, va reafirmar la revolució xilena –el seu compatriota Jarry va eliminar Zverev– fent fora el canadenc Denis Shapovalov (9): 7-5 i 6-2.

L’italià Fabio Fognini, campió a Montecarlo i que també llueix el seu millor rànquing (12è), va confirmar ahir al matí la retirada per lesió. El seu lloc el va ocupar l’andalús Roberto Carballés, que va aprofitar el regal i va derrotar l’alacantí Nicola Kuhn. Serà el rival de Garín. En el primer torn de la central, el jove canadenc de 18 anys Felix Auger-Aliassime (16) va vèncer el tunisià Malek Jaziri per 6-3 i 7-6 (7) i serà una bona pedra de toc per al japonès Kei Nishikori (4).

En dobles, els catalans Marcel Granollers i Marc López van caure en el debut per 6-2 i 3-6 i 10-1contra el sud-africà Klaasen i el britànic Salisbury.

Frase
Nom
càrrec

ELS PROTAGONISTES

He estat fluix i he fet un mal partit però he estat bé pel que fa a aguantar, he tingut bona actitud i he aconseguit l’objectiu, que era guanyar
Estem en temps complicats en què les lesions han afectat el meu nivell tennístic i mental. Tinc l’esperança d’anar recuperant el nivell
Ferrer és un dels millors jugadors dels últims quinze anys i un amic amb el qual hem tingut una història molt maca
Rafa Nadal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)