Futbol sala

Lleida-Bakú-Almati?

Futbol sala. Al Kazakhstan, en la final a quatre amb més nivell dels últims anys, el Barça busca la tercera corona europea de la història del club

Dyego i Sergio Lozano són dos dels jugadors amb més batalles a les cames de la plantilla del Barça Lassa que des d’avui i fins diumenge lluitarà per la tercera UEFA Futsal Champions de la història de la secció. El brasiler tot just acabava d’arribar a can Barça quan Jordi Torras va aixecar la segona corona continental a Bakú, l’any 2014. “Recordo que va ser bonic perquè vam guanyar però em va costar molt adaptar-me, no entenia el joc i no era important en aquell equip”, relata Dyego. Des d’aquell triomf a l’Azerbaidjan, el Barça ha tingut grans decepcions: la de Lisboa, el 2015, contra el Kairat en la final, o la de la temporada passada, a Saragossa, en unes desafortunades semifinals contra el Movistar Inter. Dyego i també Sergio Lozano –que és l’únic representant de la plantilla actual que va aixecar la primera UEFA Futsal Champions League a Lleida (2012)– són la imatge d’un Barça que va tocar el cel, ha viscut a l’ombra de l’Inter, un dels millors equips de la història, durant uns anys de transició, i ara està preparat per tornar a regnar. “Hem aconseguit el punt de maduresa òptim per afrontar una final a quatre de la màxima competició europea. Tot el que hem viscut ens ha fet créixer”, va dir Adolfo fa uns dies. “Hem guanyat la lliga regular, la copa d’Espanya, estem en la final a quatre de la copa del Rei i de la UEFA Futsal Champions League. Millor impossible, estem on volíem estar. Som l’enveja de tots”, hi afegeix el capità, Sergio Lozano. “Tenim un grau d’experiència òptim per poder guanyar aquesta competició”, conclou Andreu Plaza, el tècnic d’un Barça que podrà disposar de tots els jugadors menys Marcenio, que ja va jugar la competició amb l’Ugra rus, i Ferrão, que es perdrà les semifinals per sanció.

De màxim nivell

No és gens fàcil fer pronòstics. El Barça es veurà les cares en les semifinals amb un amfitrió, el Kairat, que aplegarà més de 12.000 aficionats al seu feu. Un conjunt kazakh que ja es va convertir en el botxí del Barça en la final de Lisboa (2015) i en les semifinals (2013) de Tbilissi. En aquelles ocasions, l’habitual joc amb porter jugador dels kazakhs va ser determinant. A l’altra banda dels quadre, es veuran les cares els finalistes de les dues darreres edicions: el totpoderós Inter –campió el 2017 i el 2018, i líder de palmarès amb cinc títols– i un Sporting de Portugal millorat i amb més potencial que mai. El Barça busca la seva tercera corona continental al Kazakhstan. Lleida-Bakú-Almati?

ELS PROTAGONISTES

Hem aconseguit el punt de maduresa òptim per guanyar una final a quatre europea
Adolfo Fernández
jugador del barça Lassa
Som l’enveja per on estem. Estem on volíem estar, hem complert objectius i hem guanyat títols
Sergio Lozano
Capità del Barça Lassa
Semifinals (avui)
Sporting- Movistar Inter 14.45 h
Kairat- Barça 17.30 h
3r i 4t lloc (diumenge)
Perdedor 1 - perdedor 2 13.30 h
Final (diumenge)
Guanyador 1- guanyador 2 16 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)