Tennis

Medvedev i Nishikori, semifinalistes al Barcelona Open Banc Sabadell

Tennis.

El mig tapat rus de 23 anys Daniil Medvedev (7) i el japonès de 29 anys Kei Nishikori (4) han vençut en els dos primers partits de quarts en la central Rafa Nadal i jugaran demà (01.30 h) la primera semifinal de la part baixa del quadre del Barcelona Open Banc Sabadell.

Medvedev no es un especialista sobre terra, però ve de vèncer Novak Djokovic i de fer semifinals a Montecarlo i ha exhibit les seves virtuts a Barcelona. Avui ha derrotat el xilè repescat de la prèvia Nicolás Jarry per 6-3 i 6-4 en una hora i 26 minuts. Un trencament en el vuitè joc ha estat el mètode per resoldre el primer parcial a partir d’un servei inexpugnable i d’una gran capacitat defensiva per aguantar les embranzides de la dreta del xilè, que ha completat el sisè partit en set dies. Medvedev ha repetit l’operació en el setè joc del segon parcial, en el qual ha necessitat set pilotes per consumar el break que ha sentenciar el duel. En termes generals, el rus n’ha fet prou amb el seu servei amb un 92 per cent de punts guanyats amb el primer (22/25) i un 60 per cent amb el segon (21/35) i ha viscut sovint dels errors dels rival.

Nishikori, campió a Barcelona el 2014 i el 2015, ha derrotat l’andalús procedent de la prèvia Roberto Carballés per 6-4 i 7-5 en una hora i 53 minuts en un partit prou feixuc malgrat la diferència abismal en el rànquing. L’asiàtic és el setè de l’ATP i el tennista nascut a Tenerife i criat a Granada ocupa el lloc 104è. També repescat després de cedir en la prèvia, Carballés ha venut cara la derrota en un gran segon set en el qual ha salvat set pilotes de trencament fins que Nishikori ha consumat el break definitiu en l’onzè joc (6-5) en una bola en que l’andalús ha pres mal i ha necessitat tractament per part del fisioterapeuta. Un cop paral·lel de l’asiàtic amagant el creuat li ha trencat la cintura i l’ha fet caure a terra. El gran moment de Carballés en el segon parcial ha arribat quan ha disposat de dues pilotes de trencament que l’haurien catapultat quan dominava per 3-4. El seu gran pecat en el per set ha estat un inici irregular, probablement provocat pels nervis davant la grandiloqüència de l’escenari, en què ha encaixat un break matiner irreversible davant d’un dels millors restadors del circuit.

Els altres dos semifinalistes sortiran del duel entre Rafa Nadal (1) i l’alemany Jan-Lennard Struff i del partit entre Dominic Thiem (3) i l’argentí Guido Pella que tancarà la jornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)