El Barça, com un vendaval

Handbol. El Fraikin BM Granollers no pot contrarestar l’intens ritme de joc dels blaugrana i s’allunya una mica més de les places europees

BARÇA LASSA 38 GRANOLLERS 27

BARÇA LASSA:Möller; Tomàs (2), Entrerríos (6), Ariño (4), Petrus (1), Mem (3), Fàbregas (1) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Sorhaindo (1), N’Guessan (1), Aleix (4), Syprzak (1), Dolenec (4 p.), Duarte (5), Ilic (5) i Pálmarsson.FRAIKIN BM GRANOLLERS:Almeida; Figueras (8), Martínez (2), Gassama (2), Tarrafeta (1), Márquez (5), A. García (4, 2 p.) –set inicial–; Guàrdia (p.s.), M. García, Ferrer, Valera (2), Oswaldo (2), Sáez, Rakocija, Popovic i Franco (1).PARCIALS:3-3, 7-4, 10-9, 14-11, 16-13, 21-15; 23-15, 25-16, 28-20, 29-22, 35-26 i 38-27.ÀRBITRES:Raluy i Iniesta. Exclusions: Fàbregas (44’), per part del Barça; i M. García (11’), Ferrer (35’) i Popovic (38’), per part del Granollers.PÚBLIC:976 espectadors al Palau Blaugrana.

Amb l’embranzida de la lliga de campions, el Barça Lassa va passar per sobre del Fraikin Granollers, que ja té molt costa amunt la possibilitat d’aconseguir una plaça europea quan només queden tres jornades de la lliga Asobal. El partit no va tenir res a veure amb el d’ara fa un any, quan l’equip granollerí va gosar trencar la ratxa victoriosa dels blaugrana (28-29), que s’allargava durant gairebé un lustre. Les circumstàncies i la velocitat de joc actual dels blaugrana són ara ben diferents.

Les sortides al contraatac i la inspiració de Raúl Entrerríos van marcar els primers minuts de joc (8-5). El Fraikin Granollers va ajustar la defensa i va aprofitar alguna pèrdua de pilota blaugrana per restablir l’equilibri (10-10). El Barça, però, mantenia la seva velocitat de creuer i amb les primeres rotacions va tornar a distanciar-se en el marcador. Adrià Figueras trobava fissures en l’eix de la defensa local, però l’equip de Xavi Pascual penalitzava qualsevol errada i en tres minuts letals va aconseguir un parcial de 4-0 que li va permetre arribar a l’equador amb sis gols d’avantatge (21-15).

El Barça va segellar el derbi en els primers minuts després de la represa. Kevin Möller va abaixar la persiana –acabaria amb 19 aturades i 41% d’encert–, el Granollers va necessitar més de nou minuts per tornar a veure porteria i els blaugrana van ampliar l’avantatge fins als deu gols (25-15). Figueras, un altre cop, replicava des de la posició de pivot i el partit entrava en una fase de diferents alternatives. En tot cas, la victòria blaugrana mai no va perillar en un derbi eminentment ofensiu.