Natació

Rècords del món per a Nuri Marquès i Toni Ponce

Natació. Han estat les grans estrelles del trofeu internacional de natació adaptada disputat al CN Barcelona

Núria Marquès (CN Sant Feliu) ha aconseguit una nova marca mundial en la prova dels 50 metres esquena categoria S9 amb 32:69 i Toni Ponce (CN Sitges) ha fet el mateix en els 50 metres braça categoria SB5 (42:15) en el Trofeu Internacional de Natació Adaptada organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals.

Núria Marquès estava eufòrica, “no podia estar més contenta” reconeixia entre somriures. Tocant la campana sense parar per notificar a tot el públic la seva fita, la nedadora paralímpica celebrava el rècord del món que acabava d’aconseguir durant la sessió matinal de la segona jornada del 4t Trofeu Internacional de Natació Adaptada – Gran Premi Diputació de Barcelona que se celebra a les instal·lacions del Club Natació Barcelona.

Amb la nova marca, la nedadora catalana superava el seu propi rècord, aconseguit a les World Series de Berlín el 2017. “No esperava fer el rècord” deixava anar cansada després de recuperar-se a la piscina d’aigua freda.

Però el gran èxit de Marquès no seria l’únic que es viuria a les piscines del CN Barcelona durant la competició. A la tarda, a la final dels 50 metres braça, Toni Ponce batia el rècord del món de la seva categoria, SB5, que regentava fins ara l’alemany Thomas Grimm des del 2007. Aquesta és la tercera vegada que Ponce supera la marca de Grimm en el Gran Premi Diputació de Barcelona, però l’any passat no es va poder validar perquè el de Vilafranca no tenia la classificació mèdica que requeria el Comitè Internacional Paralímpic.

El Trofeu Internacional de Natació Adaptada – Gran Premi Diputació de Barcelona és una competició inclusiva que se celebra a les instal·lacions del Club Natació Barcelona i en la qual nedadores amb i sense diversitat funcional competeixen plegades en les mateixes proves. “És una motivació. Tenir algú al costat t’ajuda a tirar, a voler-la guanyar” argumentava Marquès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)