Ciclisme

Dumoulin cau i el Giro perd un dels seus favorits

Ciclisme. L’holandès creua la meta a més de quatre minuts d’un líder reforçat en una jornada accidentada amb victòria de l’equatorià Carapaz

La quarta etapa del Giro, amb una accidentada arribada a Frascati, va esdevenir la més decisiva fins ara. L’holandès Tom Dumoulin (Sunweb), vencedor el 2017 i segon classificat el 2018, va ser un dels molts corredors afectats per una gran caiguda a deu quilòmetres del final, quan el pilot anava més enfilat. Va creuar l’arribada amb els seus companys a més de 4 minuts del vencedor i amb una ferida oberta al genoll esquerre. Falta veure si avui continua, però les possibilitats de lluitar per la victòria s’han esfumat. El jove escalador equatorià Richard Carapaz (Movistar), que s’havia estrenat amb un triomf al 2018, va obtenir la victòria d’etapa gràcies a un atac ferotge i sorprenent en els últims 500 metres dins el reduït grup d’escollits que es va jugar el triomf.

El líder, Primoz Roglic (Jumbo-Visma) va confirmar un dia més el seu gran moment de forma. De fet, va ser l’únic dels favorits que va tenir la força i l’encert de mantenir-se en el petit grup de ciclistes, mitja dotzena, que es va jugar la victòria en la pujada final, no apta per a velocistes tradicionals. Miguel Ángel López, Simon Yates i Vincenzo Nibali van cedir 18 segons i Mikel Landa, 44 més. El Movistar va viure, doncs, una jornada agredolça. Caparaz –que dilluns havia perdut temps– es va confirmar com un valor a l’alça resistint l’atac en els metres finals de Caleb Ewan (Lotto-Soudal), però el líder de l’equip no va ser capaç de mantenir-se al costat dels millors, tot i que va ser el mateix equip navarrès el que va provocar el tall final en els últims quilòmetres amb una acceleració que va sorprendre gairebé tothom.

Roglic té ara 35 segons d’avantatge respecte a Yates, 39 sobre Nibali i 1:49 sobre Landa.

Orbetello - Frascati (235 km)
1r. R. Carapaz (Movistar) 5h58:17
2n. C. Ewan (Lotto-Soudal) m.t.
3r. D. Ulissi (Emirates) m.t.
4t. P. Ackermann (Bora) a 0:02
5è. F. Sénéchal (Deceuninck) m.t.
6è. P. Roglic (Jumbo-Visma) m.t.
145è. A. Pedrero (Movistar) a 9:19
General
1r. P. Roglic (Jumbo-Visma) 16h19:20
2n. S. Yates (Mitchelton-Scott) a 0:35
3r. V. Nibali (Bahrian) a 0:39
4t. M.A. López (Astana) a 0:44
5è. D. Ulissi (Emirates) m.t.
6è. R. Majka (Bora-hansgrohe) a 0:49
135è. A. Pedrero (Movistar) a 16:39
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)