Ciclisme

Pello Bilbao es gradua

Ciclisme. El ciclista basc de l’Astana conquista en el Giro la victòria més rellevant de la seva trajectòria en una jornada amb protagonisme per al català Antonio Pedrero

El basc Pello Bilbao (Astana, 1990) va obtenir la millor victòria de la seva carrera en imposar-se n la setena etapa del Giro, que va acabar a L’Aquila, localitat que va patir els efectes d’un gran terratrèmol el 2009. El ciclista de Gernika va atacar en els últims dos quilòmetres els seus companys d’escapada, que no van poder respondre en la rampa final davant el bon moment de forma del basc. El francès Gallopin (AG2R) i l’italià Formolo (Bora) van perseguir inútilment el vencedor i van creuar l’arribada a cinc segons.

Bilbao va ser un dels membres de l’escapada del dia que va marcar diferències en el coll de segona de Le Svolte di Popoli. El seu company Andrei Zeits va ser un dels que més van treballar perquè el grup fes forat. També ho va fer el ciclista de Terrassa Antonio Pedrero (Movistar), que tenia com a missió ajudar José Joaquín Rojas, que aspirava a prendre el lideratge a Valerio Conti (Emirates). Finalment el murcià es quedar a més d’un minut i mig després que el pilot principal reaccionés en els últims 20 quilòmetres, just quan el murcià era el líder virtual de la prova. En aquell moment l’equip del líder ja havia gastat totes les seves forces. En les rampes finals, alguna d’exigent, els favorits es van marcar i no hi va haver diferències entre ells. El colombià Fernando Gaviria (Emirates) va abandonar.

L’etapa d’avui portarà els ciclistes fins a Pesaro, en un recorregut (un port de tercera i dos de quarta) encara no prou exigent perquè els favorits entrin en acció.

Vasto-L’Aquila (185 km)
1r. P. Bilbao (Astana) 4h06:27
2n. T. Gallopin (Ag2R) a 0:05
3r. D. Formolo (Bora) m.t.
4t. L. Hamilton (Mitchelton) a 0:09
5è. M. Cattaneo (Androni) m.t.
8è. A. Pedrero (Movistar) a 1:01
General
1r. V. Conti (Emirates) 29h29:34
2n. J.J. Rojas (Movistar) a 1:32
3r. G. Carboni (Bardiani) a 1:41
4t. N. Peters (AG2R) a 2:09
5è. V. Madouas (Groupama) a 2:17
82è. A. Pedrero (Movistar) a 21:57
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)