Esports de muntanya

La selecció catalana aconsegueix vuit podis al Damavand

Esquí de muntanya

La selecció catalana d’esquí de muntanya va tancar la temporada amb la participació en el Damavand International Festival, on va aconseguir vuit podis. La prova puntuava per al circuit Asian Series de la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF). Paul Coll (Ski Club Camprodon), Jordi Alís (Club Cerdanya Skimo) i Júlia Casanovas (CE Cerdanya Skimo Team), acompanyats del tècnic Antoni Massagué, van ser els tres catalans que van viatjar a l’Iran per participar en aquest esdeveniment.

La competició es va iniciar el 12 de maig amb una cursa a peu de 8 km entre els 2.000 i els 3.000 m, disputada al peu del Damavand, la muntanya més alta del país (5.610 m). Jordi Alís va fer podi amb un tercer lloc i Pau Coll va quedar quart. Júlia Casanovas va ser tercera en dones i també va pujar al podi.

La prova següent, ja amb els esquís als peus, va ser l’esprint, en el qual Casanovas i Coll van fer doblet. Alís també va pujar al podi amb la tercera posició. Els tres catalans van tornar a fer podi en la cursa vertical, última prova d’aquest esdeveniment, que va tenir 2,3 km de recorregut i un desnivell de 711 m. Coll i Casanovas van acabar segons i Alís, tercer.

Abans de tornar a Catalunya, l’expedició catalana va ascendir el Damavand, símbol del país i volcà més alt de l’Àsia.