El catorzè títol consecutiu i el dinovè de la història

Waterpolo. El Zodiac Atlètic Barceloneta va derrotar en el segon partit de la final el Barcelona Vista, en un enfrontament disputat i anivellat

BARCELONA 7 BARCELONETA 8

BARCELONA VISTA:Lorrio, Delgado (3), Flores, Montes, Esteller, Marsal (1) i Van Ijperen (1) –set inicial–; Davie, Van den Burg, Ferrer, Valera (2), Gomà i Aguirre.ZODIAC ATLÈTIC BARCELONETA:Linares, Prieto (1), Famera (1), Perrone, Vrlic (1), Mallarach (1) i Granados (2) –set inicial–; Munarriz, Larumbe (1), Fran Fernández, Tahull, Bustos (1) i López Pinedo.PARCIALS:1-2, 2-3, 1-3, 3-0.ÀRBITRES:J. Teixidó i J.C. Colominas. Van excloure definitivament Sam Van der Burg.

El Zodiac Atlètic Barceloneta va resoldre el play-off de la final de la lliga per la via ràpida i amb la victòria a la piscina del Barcelona Vista (7-8) en el segon partit es va emportar el seu catorzè títol de manera consecutiva, el dinovè de la seva història. Els mariners es van avançar en el marcador i sempre van anar per davant, però els degans sempre van estar dins el partit lluitant per la victòria i per intentar forçar el tercer partit. En el Barceloneta va tornar a jugar Bustos, recuperat de la seva lesió.

El partit va ser disputat i anivellat des del primer quart. El Barceloneta es va avançar amb dos gols, però el Barcelona es va refer i va empatar (3-3) en el segon període, tot i que no va poder evitar que s’arribés al descans amb un 3-5 per als mariners. En el tercer quart el Barceloneta va ampliar el seu avantatge fins al 4-8 i va encarrilar el partit i el títol. El Barcelona va tornar a fallar en les accions de superioritat per l’exclusió d’un rival i va acabar el partit amb 0 de 6. En els dos partits de la final ha disposat de 15 accions d’home de més i no ha fet cap gol.

En el darrer període l’Atlètic Barceloneta no va aprofitar les ocasions i els locals es van acostar en el marcador amb un últim parcial de 3-0. El 7-8 del Barcelona va arribar a vint-i-cinc segons del final i els mariners van retenir la pilota fins aconseguir la victòria i un nou títol de lliga.

Una llarga hegemonia

El Barceloneta va guanyar el primer títol de lliga l’any 1970, quan encara s’anomenava CN Barceloneta, i també va ser el millor els anys 1973 i 1974. Després de passar-se a dir CN Atlètic Barceloneta va assolir el quart títol de lliga l’any 2001 i va tornar a ser el campió l’any 2003. Quan va guanyar la sisena lliga, l’any 2006, va començar una llarga hegemonia que l’ha portat fins a l’actualitat, en què s’ha adjudicat el títol catorze anys de manera consecutiva.