Ciclisme

Victòria i lideratge del Giro per a Richard Carapaz

Ciclisme. El jove ciclista equatorià signa una altra jornada rodona per a l’equip Movistar i comanda la prova amb 7 segons de diferència respecte de Primoz Roglic

L’equatorià Richard Carapaz ha guanyat la seva segona etapa d’aquest Giro i ha escalat fins al lideratge en una jornada rodona per a l’equip Movistar. La tercera etapa consecutiva de muntanya, amb final a Courmayer, no ha decebut les expectatives. Carapaz lidera ara la prova amb 7 segons d’avantatge respecte de Primoz Roglic i 1:47 sobre Vincezo Nibali. El líder, l’eslovè Jan Polanc (Emirates), ha cedit 7:41 a l’arribada.

Carapaz ha atacat en els últims quilòmetre d’ascens al coll de San Carlo, que ha coronat amb 34 segons d’avantatge respecte de la resta de favorits, Vincenzo Nibali, Primoz Roglic, Miguel Ángel López i el seu company d’equip Mikel Landa. Durant l’escalada ja havien quedat neutralitzats els vuit escapats del dia, que no han pogut mantenir el ritme imposat pels corredors més forts del pilot. Després de fer cim a San Carlo encara restaven 23 km fins a l’arribada. Nibali, en un descens ple de revolts, ha forçat de valent per intentar caçar el jove ciclista equatorià. No ho ha aconseguit i en el tram final, amb l’ascens a Courmayer, Carapaz ha incrementat el seu avantatge fins al punt d’accedir al lideratge, per davant de Roglic i el mateix Nibali. La segona plaça de l’etapa, a 1:32, ha estat per a Simon Yates (Mitchelton - Scott), i la tercera per a Nibali (1:54), que ha marcat el temps dels altres favorits, Landa, López i Roglic.

La jornada de demà arrenca des d’Ivrea, i després de 160 km plans, en el tram final s’ha de escalar els colls de Ghisallo, Colma di Sormano i Civiglio, fins a acabar al Lago di Como i completar els 232 km de l’etapa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)