Ciclisme

Exhibició de Carapaz

Ciclisme. L’escalador equatorià rubrica una jornada rodona per al Movistar amb triomf a Courmayer i el nou lideratge del Giro d’Itàlia

L’equatorià Richard Carapaz va rubricar una jornada rodona per al Movistar, que va culminar amb la victòria d’etapa i l’accés al lideratge amb set segons de marge respecte de l’eslovè Primoz Roglic (Jumbo Visma). La tercera etapa consecutiva de muntanya no va decebre les expectatives i va confirmar que era una situació ideal perquè el Movistar, amb Mikel Landa com a altre gran protagonista, donés un cop d’autoritat a la prova. Carapaz, que ja havia vençut en l’etapa de Frascati, es va convertir en el primer ciclista equatorià a vestir-se el mallot rosa.

L’escalador del Movistar va atacar en els quatre quilòmetres finals de l’ascens a San Carlo i va fer cim amb 34 segons de marge respecte de Vincenzo Nibali i els altres grans candidats. En aquest ascens va quedar neutralitzat el grup de vuit escapats, que no va poder mantenir el ritme dels corredors més forts del pilot. Encara faltaven 23 km fins a l’arribada i el ciclista del Bahrain, en un descens ple de revolts, va forçar de valent per intentar atrapar el jove corredor equatorià. Nibali va acabar desistint i Carapaz va tenir via lliure per afrontar els últims 7 km d’ascensió fins a Courmayer, i creuar la meta amb 1:32 d’avantatge sobre Simon Yates (Mitchelton), que es va fer fort en el tram final. Nibali va acabar tercer, a 1:54, i va marcar el temps de la resta de favorits, Rafal Majka (Bora), Mikel Landa, Primoz Roglic i Miguel Ángel López (Astana). L’eslovè Jan Polanc (Emirates), que virtualment ja havia cedit la maglia rosa al pas per San Carlo, va arribar a meta a 7:41 del vencedor.

La jornada d’avui arrenca des d’Ivrea, i després de 160 km plans, en el tram final s’ha de escalar els colls de Ghisallo, Colma di Sormano i Civiglio, fins a acabar al llac de Como i completar els 232 quilòmetres de recorregut.

Saint Vincent - Courmayer
1r R. Carapaz (Movistar) 4h02:23
2n S. Yates (Mitchelton) a 1:32
3r V. Nibali (Bahrain) a 1:54
4t R. Majka (Bora) m.t.
5è M. Landa (Movistar) m.t.
8è P: Roglic (Jumbo Visma) m.t.
15è A. Pedrero (Movistar) a 5:40
28è J. Polanc (Emirates) a 7:41
General
1r R. Carapaz (Movistar) 58h35:34
2n P. Roglic (Jumbo Visma) a 0:07
3r V. Nibali (Bahrain) a 1:47
4t R. Majka (Bora) a 2:10
5è M. Landa (Movistar) a 2:50
58è A. Pedrero (Movistar) a 1h07:31
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)