Tennis

Bolsova la fa encara més grossa i ja és als vuitens de Roland Garros

Tennis.

La palafrugellenca Aliona Bolsova (137a) ha obtingut avui contra la russa Ekaterina Alexandrova (58a) el triomf més important de la seva carrera i ha confirmant la seva eclosió enlairant-se als vuitens de final de Roland Garros. La catalana s’ha imposat per 6-2 i 7-5 en una hora i 24 minuts amb una gran mentalitat i una gran capacitat tàctica. Les boles altes i amb efecte de Bolsova han impedit a la russa connectar amb bons percentatges els seus cops guanyadors i expressar amb efectivitat el seu joc agressiu. Un altre aspecte fonamental ha estat la pressió de Bolsova sobre els segons serveis de la seva rival, que ha jugat amb un 52 per cent de primers i ha comès vuit dobles faltes. Bolsova jugarà els vuitens demà contra la nord-americana de 17 anys Amanda Anisimova (51a), que s’ha desfet de la la romanesa Irina-Camelia Begu per 7-6 (6) i 6-4.

En un primer joc llarg de 5 minuts, la catalana, que ha comès una doble falta, ha superat una bola de trencament en contra i ha preservat el seu servei. Molt important per temperar els nervis. Totes dues han comès força errors en un ambient fred i molt poc públic. El partit s’havia de jugar en la pista 14 i ha estat traslladat per alleugerir la jornada a la pista 6, fet que ha contribuït a un ambient gèlid.

Alexandrova ha comès tre dobles faltes en el seu primer torn i Bolsova ha fet el break en la seva primera oportunitat (0-2). Un inici somiat. Malauradament, l’empordanesa ha desaprofitat un 40-0 i ha encaixat un contrabreak (2-2). De nou Bolsova ha salvat una amenaçadora pilota de trencament (3-2) en un partit de punts molt curts i imprecisions. Traient rèdit dels seus magnífics cops paral·lels, la catalana s’ha apoderat de nou del servei d’Alexandrova (2-4) generant-li una gran inquietud. La història no s’ha repetir en el setè joc i la deixebla de Lourdes Domínguez ja aprofitat el 40-0 al servei iha segellat el 5-2 amb un dreta creuada. Davant d’una atabalada Alexandrova, va tancar el parcial amb un nou trencament i una sensació de superioritat i de fiabilitat absoluta (2-6). Alexandrova ha marcat els vestidors durant uns minuts. Res no ha canviat. Bolsova ha començat guanyat el seu servei i salvant també una pilota de trencament en un joc sense ritme. A més, ha segellar el seu enèsim trencament (3-1) amb una doble falta de la russa, cada cop més descentrada. Seleccionant els eus cops guanyadors amb criteri i ferma amb el servei, ha signat l’1-4. El partit no se li podia escapar, però Alexandrova ha ressorgit (4-4). La catalana ha guanyat el seu servei amb serenitat i criteri jugant amb primers i mantenint al fons de la pista la seva contrincant (4-5). Alexandrova ha sobreviscut a dues dobles faltes en el desè joc (5-5). Lluitadora, la de Palafrugell ha tornat a reinventar-se salvant una altra pilota de break (5-6) i ha tancat el partit en la seva primera oportunitat quan la seva rival ha comès una doble falta, la vuitena. La catalana, que se situarà entre les 100 primeres del món, s’ha abraçat amb la seva mare i ha plorat d’emoció.

Paralel·lament, en la Philipe Chatrier i amb força més públic, la nord-americana de 20 anys Sofia Kenin (35a) ha derrotat la gran Serena Williams (10) per un contundent 6-2 i 7-5 en una hora i 32 minuts

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)