Esports de muntanya

L’Olla televisada

Curses de muntanya. La prova serà retransmesa en directe per TV3 aquest diumenge per primer cop en la seva història

L’auge dels esports de muntanya s’ha posat en relleu els últims anys per la seva presència creixent en els mitjans de comunicació. Fins al punt que ja es comencen a retransmetre proves en directe. L’hivern passat, per exemple, l’organització de la Font Blanca, prova clàssica de la copa del món d’esquí de muntanya, ja en va oferir un directe en streaming. Fa només uns dies es va emetre per televisió la Zegama, tota una institució en el calendari internacional de curses de muntanya, i aquest cap de setmana serà l’Olla de Núria, una de les curses més importants del panorama català, que serà retransmesa en directe per primera vegada en la seva història.

La prova, que arriba a la tretzena edició, es podrà seguir per Esport 3 aquest diumenge, a partir de les 8.45 h. La retransmissió tindrà la locució dels periodistes Marc Negre i Josep Maria Puig i els comentaris del corredor Marc Pinsach, quatre cops campió de l’Olla de Núria, i Ruth Bober, responsable de comunicació de la Vall de Núria.

La prova tindrà 21,5 km de recorregut i un desnivell positiu i negatiu de 1.950 m. L’itinerari passa pels llocs més emblemàtics de l’entorn de la Vall de Núria. La sortida té lloc al santuari (1.967). Els corredors ascendiran el Puigmal (2.913 m) i continua la carena –més d’un 70 per cent del traçat transcorre per sobre dels 2.700 m– passant pel Pic del Segre (2.809), el Noufonts (2.861 m) i el Noucreus (2.799). A partir del Puig de Font Negre (2.727 m) encararan el descens passant per l’alberg Niu de l’Àliga (2.122) fins a arribar a la meta situada, també, al santuari.

La inscripció a l’Olla de Núria tornarà a ser d’alt nivell. El podi masculí –Oriol Cardona, Antonio Alcalde i Andreu Prost– de l’any passat hi serà sencer, a més de corredors de la talla de Jan Margarit (vencedor el 2016 i 2017) i Pere Rullan. L’única representant del podi femení del 2018 que repetirà serà Clàudia Sabata (2a), però no li faltaran rivals, ja que també hi serà Anna Comet, que ha pujat dos cops al podi en aquesta prova, i Eli Gordón.

L’ esdeveniment , organitzat per la Unió Excursionista de Vic, es completarà amb la disputa de la quarta Olla Vertical, que serà copa catalana de curses verticals (dissabte, 10.30 h), la setena Olla júnior i la novena Olleta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)