Atletisme

Adel i el seu club, a casa

Atletisme. El Club d’Atletisme Mechaal Palamós vol atreure els nens i les nenes del municipi que no facin cap esport i els cercarà escola per escola

Adel és la imatge del nou Club d’Atletisme Mechaal Palamós, que presideix el seu germà Said i que té en la seva germana Chayma la secretària. La nova entitat es va presentar en un acte en què el corredor del New Balance va exposar les línies mestres del club: engrescar i introduir els nens i les nenes que no facin cap activitat esportiva a la pràctica de l’atletisme, en totes les seves modalitats, més enllà de córrer.

Adel va estar acompanyat de la seva família i amics, autoritats i persones que el van ajudar de petit i li van donar l’oportunitat d’iniciar una trajectòria que l’ha permès arribar al màxim nivell. “Ens agrada i emociona córrer, a Palamós” va dir el corredor olímpic sobre la seva família, arribada el 1995 amb els seus sis germans a Palamós. El seu pare, que corria curses populars i en guanyava, a Tetuan; havia marxat abans a treballar a les obres de la Barcelona olímpica.

És la base de qualsevol esport, el practiquen homes i dones per igual i crea uns hàbits saludables que seran de gran ajuda en l’edat adulta. Són alguns dels arguments amb què es reforça la nova entitat, que també vol tenir una secció de persones adultes, organitzar esdeveniments, com una cursa de 10 quilòmetres. “Fer la millor marca catalana, en un circuit pla, favorable i homologat”, explica sobre la prova Adel, que vol que Palamós també tingui un retorn econòmic i en imatge. El club vol tenir també sessions de tecnificació, un punt de trobada i monitors amb experiència, que representin un incentiu per a la millora i assessorin els joves en l’alta competició.

Començament de curs

El setembre serà el primer dels tres mesos que el club tindrà per incentivar els joves. L’entitat, sense ànim de lucre, es compromet a donar suport econòmic a atletes que tinguin les capacitats per progressar. Una situació que el mateix Adel va viure i que, llavors, va trobar en testimonis que eren a l’acte i hi van intervenir. L’atleta va incidir en la captació, escola per escola i amb vista al cros que duu el seu nom i que el va veure créixer. “S’ha deixat de banda”, va dir, sobre la tasca amb la qual pretén que els alumnes que no fan esport “gaudeixin fins que prenguin la decisió d’entrenar i patir, en el bon sentit”.

Atac a la mínima, demà a Rabat

Adel Mechaal té demà a la capital marroquina un segon intent per assolir la marca mínima per al mundial en els 1.500 m. Huelva en el campionat iberoamericà, dijous, o una reunió a Marsella després són altres proves en les qual el palamosí pot baixar de 3:36. ”A Praga vaig fer 3:38 i vaig donar molt la cara, feia molt de temps que no competia” exposa Adel, que té en el mundial de Doha a l’octubre el seu gran objectiu. Una temporada atípica pel calendari, que condiciona la següent: “Son dos anys amb deu mesos que tens set competicions i la resistència no la podem oblidar perquè, sense fons, no hi arribes”, diu. Sobre la mínima que persegueix, diu: “Estic en condicions de fer-la, he corregut cinc cops a la meva vida per sota d’aquesta marca i a Rabat mateix, si fa un bon dia, sense vent i els rivals estan bé, pot ser allà mateix”. Adel vol córrer els 1.500 i el 5.000 en el pròxim mundial, enfocant l’entrenament a la distància més curta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)