Esport i política

Madrid aposta per una candidatura olímpica pel 2032

Olimpisme. El nou alcalde, José Luis Martínez-Almeida (PP), diu que no vol “deixar aquest món” sense veure uns Jocs a Madrid. Serà la cinquena vegada que la ciutat ho intenta.

El nou alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, vol convertir la capital espanyola en l’amfitriona dels Jocs Olímpics de l’any 2032. Almeida, que va ser investit dissabte passat, ha declarat als mitjans de comunicació que no li agradaria “deixar aquest món sense veure uns Jocs a Madrid” i va assegurar el següent: “A dia d’avui, d’acord amb l’agenda 2020, Madrid és la ciutat més preparada per organitzar uns Jocs Olímpics.”

De fer-se realitat, la proposta significaria el cinquè intent per rebre els jocs olímpics, després de veure com Munic l’any 1972, Londres el 2012, Rio de Janeiro el 2016 i Tòquio 2020 van ser les escollides en les quatre ocasions anteriors.

Per fer possible la candidatura, el del Partit Popular buscarà un acord amb la resta de grups municipals, començant per Ciutadans i Vox, que són els qui li possibiliten el càrrec d’alcalde. Almeida ha confessat que també negociarà amb sindicats representatius, amb el Comitè Olímpic Espanyol i amb les federacions esportives de la capital.

Aquestes converses no tenen gaire marge de temps, ja que la data límit per presentar candidatures és l’any 2021. Per l’alcalde, l’objectiu en els pròxims dos anys és clar: “Arribar a un ampli consens, social, polític, que és absolutament necessari per abordar aquest somni.”

S’haurà de veure si aquest objectiu de Madrid acaba afectant la candidatura de Catalunya i Barcelona per als Jocs d’Hivern del 2032. Les dues han de ser aprovades pel Comitè Olímpic Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)