Més esport

Fontané ultima la preparació a Sort

Caiac. El palista saltenc s’entrena des del maig al riu on en pocs dies defensarà el títol mundial en estil lliure

Quim Fontané (CP Salt-Ter) ja és a Sort per preparar la defensa del títol de campió del món de caiac en estil lliure, aconseguit el 2017 a San Juan (Argentina). La competició tindrà lloc en aigües del Noguera Pallaresa entre el 29 de juny i el 6 de juliol i es preveu més renyida que fa dos anys. Les característiques de l’onada a Sort són completaments diferents de les de l’onada on Fontané va ser campió del món.

A l’Argentina, el saltenc es va imposar amb un estil tècnicament complex i més dinàmic que la resta de palistes. Aquesta tècnica no li servirà en el mundial de Sort perquè l’onada requereix la realització de trucs més aeris. Fontané els ha estat preparant els últims mesos en una gira per Europa que l’ha dut a entrenar-se en rius d’Irlanda, Anglaterra i França. Al maig la seva preparació l’ha dut fins a Sort, escenari del mundial, on des de llavors està perfeccionant la seva tècnica.

Fontané tindrà entre els seus grans rivals el nord-americà Dane Jackson, a qui va prendre el títol fa dos anys relegant-lo a la segona posició. A Sort també hi seran el francès Sebastian Devred, bronze a l’Argentina; l’irlandès David McClure, vencedor aquest any del Galway Fest, i els anglesos Gav Barker i Robert Crowe.

La puntuació en el caiac en estil lliure s’atorga en un funció del nombre de figures realitzades durant 45 segons i de la seva complexitat tècnica. El palista saltenc farà la seva estrena en la competició de Sort en les eliminatòries preliminars del dimecres 3 de juliol. Els quarts de final tindran lloc el dia 5 i la semifinal i la final es disputaran el 6 de juliol. Els finalistes competeixen en tres mànigues de 45 segons, la millor de les quals és l’única que puntua.

Tres cops campió d’Europa

Quim Fontané (Salt, 1993) va iniciar-se en el piragüisme quan tenia nou anys, però no va especialitzar-se en caiac en estil lliure fins que el 2004 va assistir al campionat d’Europa de l’especialitat que es va disputar precisament a Sort. A més del títol mundial aconseguit el 2017, també ha estat tres cops campió d’Europa (2010, 12 i 16), competició en què l’estiu passat no va poder accedir al podi. Fontané també va guanyar l’any passat la prestigiosa competició Hurley Classic, esdeveniment on va rebre el guardó de millor palista internacional de l’any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)