Waterpolo

“Qui millor s’adapti tindrà més possibilitats”

Waterpolo. El seleccionador David Martín considera que en el mundial encara no s’explotaran del tot les possibilitats de les noves normatives

La selecció espanyola, amb l’entrenador barceloní David Martín al capdavant, enfila el tram decisiu de la preparació amb vista al mundial de Gwangju (del 15 al 27 de juliol), el primer amb les noves normatives, que faciliten un joc més dinàmic, ràpid i fluid. “Tot el que sigui premiar el moviment ens afavoreix, però tots els equips es van preparant i van buscant solucions tàctiques: pot ser que es torni a jugar més en zona per evitar que hi hagi tants d’espais lliures”, explica el seleccionador. De tota manera, Martín considera que les noves normatives no provocaran canvis entre les principals potències mundials: “Es deia que els equips balcànics patirien, i això és mentida. Sèrbia continuarà sent la gran Sèrbia, i Croàcia i Montenegro, igual. Els grans jugadors s’adapten ràpid als canvis. En aquest mundial encara no s’hauran explotat les noves normes, caldrà esperar als Jocs.”

Una de les novetats és la possibilitat que el porter es converteixi en un jugador de camp. Precisament, la selecció espanyola ho va posar en pràctica en el partit pel tercer lloc de la superfinal de la lliga mundial i Dani López Pinedo es va convertir en el primer porter que marcava un gol en una competició FINA. “És una anècdota que sempre podré explicar. S’ha d’aprofitar, però penso que només es farà en situacions desesperades com era la nostra, que perdíem de dos contra Austràlia amb només 30 i tants segons de joc, sinó és prendre massa riscos”, valora el porter de l’Atlètic Barceloneta i de la selecció espanyola.

Delgado, seleccionable

Un dels jugadors més feliços en la concentració de la selecció de David Martín al CAR de Sant Cugat era ahir Adrià Delgado (CN Barcelona), que des de divendres ja és seleccionable per la federació espanyola. El golejador cenebista, a causa de la seva doble nacionalitat, va jugar els Jocs de Rio amb l’equip del Brasil, però ja fa algunes temporades que ha tornat a Europa i ja compleix els requisits per tornar a ser seleccionable per Espanya. De tota manera, la llista de setze jugadors que s’entrenen al CAR amb la selecció italiana es reduirà a tretze amb vista al mundial. En tot cas, Delgado, que ja havia estat internacional en categories de promoció, no amagava la il·lusió de ser en l’òrbita de la selecció absoluta per primera vegada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)