Ciclisme

Geraint Thomas (Ineos) es reivindica

Ciclisme. Dylan Teuns (Bahrain) guanya la Planche des Belles Filles, després de superar l’altre supervivent de l’escapada del dia i nou mallot groc Giulio Ciccone (Trek)

Dylan Teuns (Bahrain) ha guanyat l’etapa amb final a La Planche des Belles Filles, de primera i amb sis ports davant que no s’ha animat fins el penúltim port i després de superar en el quilòmetre afegit, per terra, al darrer port, el duel amb l’altre supervivent de l’escapada Giulio Ciccone (Trek).

El dorsal u Geraint Thomas (Ineos) ha estat el més fort dels favorits al darrer i exigent tram final, caçant el mallot groc Julian Alaphilippe (Deceuninck) que, en el quilòmetre extra al port ha tornat a fer una exhibició de força. Egan Bernal ha entrat a 9 segons del seu company i teòric cap de files.

Giulio Ciccone (Trek) és el nou líder de la general amb les bonificacions amb sis segons sobre Alaphilippe (Deceuninck). Thomas és el millor dels favorits a l’inici del Tour, cinquè a 49 segons i seguit de Bernal, que és a 53 del nou mallot groc.

Campi qui pugui

L’escapada del dia ha estat la més fàcil de configurar des que va començar el Tour. La sortida era llançada i, per moments, tothom qui ha volgut ha pogut agafar distància d’un pilot que des de l’inici, amb pluja i fred, s’ho ha agafat amb molta calma.

Thomas De Gendt (Lotto), el rei de les escapades per excel·lència, ha estat el primer i fins i tot animava altres corredors a sumar-se a l’aventura, fent gestos amb el braç. Finalment han estat catorze, inclòs un esprintador com Andre Greipel (Arkea) o el líder de la muntanya Tim Wellens (Lotto-Soudal). El millor a la general era Giulio Ciccone (Trek) a poc més d’un minut del mallot groc Julian Alaphilippe (Deceuninck).

Le Markstein (1a categoria) al quilòmetre 43,5, Grand Ballon (3a) al 50,5, Col du Hundsruck (2a) al 74 i, la diferència, entorn els vuit minuts i el pobre Kasper Asgreen (Deceuninck) estirant el grup dels favorits...

Ineos, vist i no vist

L’equip de Geraint Thomas ha enviat Luke Rowe al davant en el segon dels tres ports de primera, Ballon d’Alsacia i quan el marge era encara superior als 8 minuts. Res, un moviment de cara la galeria: vist i no vist.

L’entrada del Movistar amb Carlos Verona i de Bora en el descens ha començat a reduir el marge i, quan han baixat dels sis minuts, Thomas de Gendt ha marxat en solitari després de coronar Col des Croix (3a) amb els equips que aspiren a la general a 5:38.

El mur

De Gendt (lotto) s’ha estavellat contra el mur del 18 per cent del Col de Chevrères (2a) i ha estat Giulio Ciccone (Trek) el que ha pres la iniciativa al davant amb tres homes més –Berhane (Cofidis), el primer i el tercer de la muntanya Tim Wellens (Lotto-Soudal) i Xandro Meurisse (Wanty) en coronar el penúltim port del dia, abans de La Planche des Belles Filles i amb 4 minuts d’avantatge a 17 quilòmetres i mig de l’arribada.

Alejandro Valverde s’ha posat al davant en les rampes més dures del penúltim port, amb Marc Soler a roda i els favorits a la general darrere, inclòs el mallot groc Julian Alaphilippe

L’aproximació

El vilanoví ha conduit el grup fins l’inici del port, que començava amb Ciccone líder virtual amb poc més de dos minuts sobre el mallot groc. Els quatre minuts amb què han començat a pujar els escapats s’han vist reduït als 3 quan Alejandro Valvedre s’ha tornat a posar al davant després de l’aproximació de Soler al darrer i temut port.

Ineos, ara sí

Apartat dels primers llocs l’actual campió del món, Michal Kwiatkowski (Ineos) ha agafat les regnes de la cursa per primer cop aquest 2019 amb Bernal i Thomas darrere i el mallot groc a roda del guanyador el 2018.

Wellens ha dit prou a quatre pel final, el mateix punt en què Mikel Landa s’ha llançat a la caça de Warren Barguil (Arkea), que s’havia distanciat uns metres i a qui ha deixat enrere per començar a obrir forat de seguida. Apartat el polonès, al davant, David Gaudu (FDJ) ha accelerat el ritme i Alaphilippe s’ha escapolit dels candidats al seu mallot per marxar sol, tot potència al darrer quilòmetre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)