Ciclisme

El pla G es manté activat

Geraint Thomas (Ineos) és l’aspirant a la victòria final a París que surt més reforçat del primer cara a cara amb els candidats a succeir-lo

Giulio Ciccone (Trek), segon ahir, avantatja de sis segons Julian Alaphilippe

El dorsal 1 del Tour va ser el que va sortir més reforçat del primer duel entre els candidats a arribar a París d’aquí a quinze dies amb el mallot groc, l’any que es compleixen cent anys de la mítica i tan desitjada peça de roba que identifica el líder de la general.

El gal·lès ja va mantenir l’hegemonia de l’Sky l’any passat, després que Chris Froome enllacés victòries en el Tour, la Vuelta (2017) i el Giro (2018) mentre es resolia el cas del clembuterol. Thomas va tornar a mostrar la seva fiabilitat ahir en l’etapa amb final a la Planche des Belles Filles. El tren de l’Ineos en aquesta darrera ascensió el conduïa Michal Kwiatkowski, amb Egan Bernal a roda i Gei darrere. És, aquesta, l’hegemonia inicial en la superestructura britànica i, si no falla com fa un any, Thomas serà l’aposta per al groc. Més encara després del tram final que va fer ahir, superant Julian Alaphilippe (Deceuninck) quan el mallot groc cavalcava per l’interminable mur afegit al ja mític final d’etapa a l’escenari de l’escabrosa llegenda de la guerra dels Trenta Anys.

Canvis

El guanyador de la muntanya en el darrer Giro, Giulio Ciccnoe (Trek), va prendre el primer lloc en la general a Julian Alaphilippe, segon a 6 segons, després de cedir enfront de Dylan Teuns (Bahrain) en l’últim duel per l’etapa amb el final. Eren els dos darrers supervivents d’una nombrosa escapada, permesa des del quilòmetre inicial, formada per catorze homes i capitanejada per l’especialista Thomas de Gendt (Lotto), que va superar els 8 minuts.

El belga va arribar sol al mur de 18% de pendent del coll de Chevrères (2a), amb dos ports de primera, un de segona i un altre de tercera a les cames. Tim Wellens i Xandro Meurisse amb la classificació de la muntanya al cap i els dos darrers candidats al triomf van arribar al peu de la darrera ascensió amb la meitat del marge que havien tingut esfumat.

L’absència de Chris Froome es va notar molt ahir, perquè va haver de ser el Movistar, amb Alejandro Valverde i Marc Soler, els que eixuguessin el marge, abans que Mikel Landa, al contraatac del campió francès Warren Barguil (Arkea), es distanciés del grup de favorits.

Alaphilippe va esperar el moment oportú per mirar de retenir el mallot de líder, i Geraint Thomas el va acabar superant per avisar que el pla G es manté activat des de l’estiu passat.

Etapa6 (160,5 km)
1r. Dylan Teuns (Bahrain) 4h29:03
2n. Giulio Ciccone (Trek) a 0:11
3r. Xandro Meurisse (Wanty) a 1:05
4t. Geraint Thomas (Ineos) a 1:44
5è. Thibaut Pinot (Groupama) a 1:46
6è. J. Alaphilippe (Deceuninck) m.t.
7è. Nairo Quintana (Movistar) a 1:51
50è. Marc Soler (Movistar) a 13:13
General (986,6 km)
1r. Giulio Ciccone (Trek) 23h14:55
2n. J. Alaphilippe (Deceun.) a 0:06
3r. Dylan Teuns (Bahrain) a 0:32
4t. George Bennett (Jumbo) a 0:47
5è. Geraint Thomas (Ineos) a 0:49
6è. Egan Bernal (Ineos) a 0:53
7è. Thibaut Pinot (Groupama) a 0:58
8è. Steven Kruijswijk (Jumbo) a 1:04
9è. Michael Woods (EF) a 1:13
10è. Rigoberto Uran (EF) a 1:15
39è. Marc Soler (Movistar) a 13:03
Muntanya
1r. Tim Wellens (Lotto) 43 punts
2n. Giulio Ciccone (Trek) 30 p.
3r. Xandro Meurisse (Wanty) 27 p.
Regularitat
1r. Peter Sagan (Bora) 144 punts
Joves
1r. Giulio Ciccnoe (Trek) 23h14:55
Equips
1r. Trek - Segafredo 70h19:27

La paciència torna a ser virtuosa

Peter Sagan va dir abans-d’ahir que s’havia de tenir paciència, que les victòries arriben. L’afirmació la va fer després de lligar el seu dotzè triomf en el Tour. Tot i no guanyar res, ahir, Geraint Thomas va ser el gran vencedor de la jornada i va apel·lar a la mateixa virtut que el sis cops campió de la regularitat, camí del rècord de set ja. “És una d’aquelles pujades en què has de ser pacient”, va dir el gal·lès de l’Ineos, que s’explicava: “Quan Alaphilippe ha marxat, massa d’hora, a 800 metres, només havia de tenir confiança: deixar-lo fer, anar al meu ritme fins a l’arribada.” “M’he sentit prou bé, pensava que seria un dia més fort, que mai és fàcil”, explicava en clau de balanç de la primera jornada amb ports importants i enllaçats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)