Ciclisme

L’edició centenària de la Volta ja pren forma

Ciclisme. L’organització confirma que les dues etapes reines dels Pirineus acabaran a Vallter 2000 i a Port Ainé, ports que ja han estat decisius aquests últims anys per a la general

La Volta a Catalunya presenta novetats en el recorregut per a la seva edició centenària, que es disputarà del 23 al 29 de març del 2020. L’estació d’esquí Vallter 2000, situada al municipi de Setcases, i la de Port Ainé, al municipi de Rialp, marcaran bona part de les possibilitats dels grans favorits.

L’espectacle a la muntanya de l’edició número 100 de la Volta està assegurat amb la presència de dues finals en alt molt exigents, com són les estacions d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Vallter 2000 i Port Ainé.

Vallter 2000 s’ha convertit en un port de referència en la Volta en els darrers anys. De fet, va ser un dels grans protagonistes de la darrera edició, amb victòria del corredor britànic Adam Yates. El ciclista dels Estats Units Tejay van Garderen (2014) i el colombià Nairo Quintana (2013) també han aconseguit recentment victòries de prestigi en aquesta estació. El suís Tony Rominger (1992) i Juan Fernández (1986) completen l’historial de victòries en aquest port en la Volta.

L’estació de Vallter 2000, amb més de 40 anys d’activitat com a pista d’esquí, està fent una decidida aposta pel ciclisme, i recentment ha pintat els darrers onze girs amb noms de proves ciclistes de referència. El port té unes característiques dures, amb una distància superior als 11 km, un desnivell mitjà del 7,6% i unes rampes màximes del 18%.

Per la seva banda, Port Ainé es visitarà per quarta vegada en la història de la Volta. L’eslovè Janez Brajkovic va estrenar el palmarès de l’estació amb un triomf l’any 2012, l’irlandès Daniel Martin ho va fer l’any 2013 –en què va obtenir el triomf final en la classificació general de la Volta– i el tot terreny belga Thomas de Gendt hi va vèncer per darrera vegada (2016).

Quatre anys després, la ronda catalana tornarà a visitar Port Ainé, un port de 18,5 km de distància, amb un desnivell mitjà del 6,8% i rampes màximes de fins al 15%. L’estació va ser inaugurada el 1986 i està envoltada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu. Amb l’anunci oficial dels finals en alt, la Volta Ciclista a Catalunya comença a definir-se per a la seva edició centenària, una xifra que en les proves per etapes només han aconseguit el Tour i el Giro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)