Atletisme

Maria Vicente, campiona d’Europa sub-20

Atletisme. La catalana bat el rècord d’Espanya absolut (6.115 punts) en una jornada que acaba amb una medalla de bronze per a Jaël Bestué en els 100 m (11.59)

L’atleta catalana Maria Vicente (Nike) manté la seva progressió meteòrica i ahir a la tarda va celebrar un altre títol internacional en imposar-se en l’heptatló del campionat d’Europa sub-20, que es disputa a la població sueca de Boras. Ho va fer, a més, amb una nova marca personal (6.115 punts), que és nou rècord de Catalunya i d’Espanya absoluts. En les tres proves d’ahir Vicente va millorar la seva marca personal en el llançament de javelina (44,19), va fer un millor salt en el concurs de llargada de 6,25 i es va assegurar l’or amb una millor marca personal en els 800 m (2:16.29), la prova que va tancar l’heptatló. La marca també és la millor marca mundial de la temporada de la categoria sub-20.

La plata va ser per a la irlandesa Kate O’Connor, que va fer rècord nacional (6.093 punts), i el bronze, per a la turca Annik Kälin (6.069).

La de Vicente no va ser l’única alegria de la jornada. En la final femenina dels 100 m la santcugatenca Jaël Bestué (FC Barcelona) va obtenir la medalla de bronze, tot i que no va poder millorar les marques que havia fet en les sèries (11.59). En la final només la van superar Vittoria Fontana, que va fer el rècord italià de la categoria (11.40), i l’holandesa N’ketia Seedo (11.40). Pel que fa a la final masculina, Arnau Monné, lesionat, no va poder participar-hi.

Bernat Erta, per la seva banda, es va classificar per a la final amb la millor marca dels participants (46.28), la millor de la temporada. També correrà la final Èlia Saura (9:30.94) en els 3.000 m, mentre que Sara Gallego va superar la primera eliminatòria dels 400 m tanques (59.09).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)