Golf

Festa irlandesa a l’obert britànic

Golf. Shane Lowry no pateix en la jornada final i aixeca el seu primer ‘major’ al Royal Portrush

L’irlandès Shane Lowry va conquerir el seu primer major en un escenari incomparable, el Royal Portrush de la costa d’Irlanda del Nord. En certa manera, doncs, el títol de l’obert britànic es va quedar en territori irlandès, tot i que el favorit de l’afició, Rory McIlroy, bon amic del campió, va quedar finalment fora del tall. Lowry va deixar pràcticament vist per a sentència el torneig dissabte quan es va plantar al final de la jornada amb un fabulós -15 –a sis cops del segon, Tommy Fleetwood–. Ahir va jugar amb calma perquè es veia vencedor.

“Caminant pel forat 18 sentia que jo mateix volia sortir del meu cos. No podia esperar a despertar-me demà. La sensació serà increïble”, va dir Lowry, que va convertir el camp en una vertadera festa irlandesa. Després de les victòries de Padraig Harrington el 2007 i el 2008 aquesta és la tercera victòria d’un irlandès aquest segle, la quarta si es compta també la dels nord-irlandesos Darren Clark (2011) i McIlrou (2014).

De fet, pocs golfistes poden representar més bé el caràcter i la passió dels irlandesos que Lowry, que marca la seva bola amb un trèvol de quatre fulles i quan viatja pel món intenta no perdre’s cap partit de futbol gaèlic de l’equip del seu comtat, amb el qual el seu pare Brendan va arribar a guanyar el campionat All Ireland. A més, des del 1951 l’obert britànic no es feia a Irlanda i el retorn no ha decebut el públic tot i el mal temps, sobretot en la jornada d’ahir.

Molt llluny de Lowry van quedar l’anglès Tommy Fleetwood (-9) i el nord-americà Tony Finau (-7). El basc John Rahm (-4) no ho va passar bé ahir i va acabar a 11 cops del vencedor, mentre que l’italià Francesco Molinari, vencedor el 2018, va ser el millor en l’última volta (-5) i va remuntar 43 posicions, fins a l’onzena posició.

Obert britànic 2019
1r. S. Lowry (Irlanda) -15
2n. T. Fleetwood (Anglaterra) -9
3r. T. Finau (EUA) -7
4t. L. Westwood (Anglaterra) -6
4t. B. Koepka (EUA) -6
6è. R. MacIntyre (Escòcia) -5
6è. T. Hatton (Anglaterra) -5
6è. R. Fowler (EUA) -5
10è. P. Reed (EUA) -4
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)