Tennis

Cent una raons per somiar

Tennis. Paula Badosa es posa a un sol lloc de les cent millors jugadores del rànquing de la WTA amb les semifinals de Palerm. L’empordanesa ha deixat enrere els problemes d’ansietat

Paula Badosa va accedir la setmana passada, a Palerm, a la seva primera semifinal d’un torneig del circuit WTA. L’empordanesa va caure en aquesta eliminatòria contra l’holandesa Kiki Bertens, la jugadora número cinc del rànquing mundial i primera cap de sèrie del quadre. Badosa va salvar fins a set pilotes de partit, però finalment va sucumbir per 6-1 i 7-5. Aquest resultat, amb tot, li va permetre escalar divuit posicions en el rànquing de la WTA i situar-se en el lloc 101, la seva millor classificació en aquest rànquing.

L’objectiu de Badosa per a aquest any era situar-se per primer cop entre les cent millors del món. Ara ja només li queda progressar un lloc per accedir-hi, i molt probablement ho aconseguirà aquesta setmana mateix amb la seva participació en el torneig de Karlsruhe. La jugadora de Begur ha protagonitzat una progressió notable des de l’inici de temporada, que va començar en el lloc 143 del rànquing WTA. Una de les claus de la seva evolució ha estat el canvi d’entrenador. El setembre del 2018, encara no fa un any, va deixar Alejo Mancisidor i es va posar sota les ordres de Xavi Budó. Badosa ja havia estat sota la tutela d’aquest entrenador, empordanès com ella, quan ser campiona júnior del Roland Garros el 2015.

Des del gener, la jugadora de Begur ha superat les prèvies de l’obert d’Austràlia i Wimbledon –en tots dos Grand Slams va caure en la primera eliminatòria del quadre principal– i ha arribat a tres finals del circuit ITF (Burnie, les Franqueses del Vallès i Essen). Badosa viu un moment dolç i, sobretot, sembla que ha deixat enrere els problemes de depressió i ansietat que l’havien acompanyat. “Ni personalment ni professionalment tenia ganes de fer res. Vaig perdre la il·lusió de jugar a tennis. Sentia una pressió, una obligació i uns nervis que feien que no volgués entrar a la pista”, va explicar fa només uns dies en un vídeo difós a les seves xarxes socials.

L’aspecte psicològic és un dels que més ha treballat amb Xavi Budó. “Hem fet moltes xerrades fora de la pista per recuperar l’autoestima, veure totes les coses bones que té i millorar gradualment allò que hagi de millorar [...]. Si un és feliç, a la pista li surt tot. Si no ho és, no li sortiran les coses”, comentava Budó en la mateixa gravació. Pel tècnic de Sant Feliu, Badosa té “qualitats per ser una de les millors.” “Ha nascut per ser gran”, confirma.

Badosa ja té planificats els dos propers mesos de competició. Aquesta setmana jugarà a Karlsruhe –debutarà contra Lara Arruabarrena– i la setmana que ve disputarà l’ITF de Las Palmas. Entre el 19 i el 23 d’agost disputarà la prèvia de l’obert dels Estats Units amb l’objectiu de classificar-se per al quadre principal de l’últim Grand Slam de la temporada. El setembre viatjarà a l’Àsia, on s’estarà pràcticament un mes per participar en els tornejos de WTA de Nanchang (Xina), Seül (Corea del Sud) i Wuhan (Xina).

LA DADA

18
llocs
ha avançat en el rànquing WTA Paula Badosa, que s’ha situat 101a del món.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)