Tennis

L’engrescat Ramos també jugarà la final a Kitzbühel

Tennis. El mataroní derrota el noruec Ruud per 7-5 i 6-4 aixecant un 1-4 en el primer set i avui lluitarà pel segon títol en set dies contra el potent Thiem

Albert Ramos continua immers en el seu somni d’estiu i, després de conquerir el títol a Gstaad (Suïssa) diumenge passat, ahir es va plantar a la final del torneig austríac de Kitzbühel superant el jove noruec de 20 anys Casper Ruud per 7-5 i 6-4. Un exercici de compromís i confiança li va permetre aixecar un 1-4 advers en el primer parcial i encarrilar la victòria. El mataroní lluitarà avui en la final contra el potent austríac Dominic Thiem (1). El número 4 del món i vigent campió del Barcelona Open Banc Sabadell va derrotar l’italià Lorenzo Sonego (7) per 6-3 i 7-6 (6). El català i el crac de Viena han jugat abans dos cops amb un triomf per a cadascun.

Ramos encadena nou triomfs en el circuit i, passi el que passi avui en la seva segona final en set dies, completarà dues setmanes de bogeria en què ha girat com un mitjó la dinàmica d’una temporada que fins fa un mes no era gens bona. De fet, el català ha jugat tres semifinals seguides si comptem la que va disputar ara fa tres setmanes en el torneig de Bastad (Suècia), on va començar a bastir el mur que ara tenen al davant els seus abnegats rivals. Abans, havia estat també semifinalista en el Challenger de Perusa, torneig de graduació inferior. Ramos, per tant, ha guanyat quinze dels últims disset partits que ha jugat, una sèrie excepcional.

La sang freda i una dosi de confiança indestructible van desencadenar la gran revifada del mataroní en un primer set que tenia mig perdut. Ruud dominava per 1-4 amb dos breaks de marge quan el català va agafar les regnes del parcial i el va igualar amb dos trencaments consecutius (5-5). Engrescat, va signar a més el seu tercer break en l’onzè joc i va segellar el triomf amb el seu servei (7-5). Un cop dur per a la línia de flotació del noruec, un jugador prometedor que ocupa el lloc 65 de l’ATP i que ha perdut els tres partits que ha jugat contra el maresmenc. El segon set es va desenvolupar sense focs artificials fins que Ramos va trencar per quart cop en el novè joc (5-4) i va tancar el partit.

Progressió en el rànquing ATP

El triomf d’ahir permetrà a Albert Ramos pujar dilluns com a mínim fins al 52è lloc de l’ATP quan fa poques setmanes va arribar a caure del top 100 després d’uns quants anys instal·lat entre els cent millors. Ara mateix, quan el rànquing encara no està actualitzat, el mataroní ocupa el 69è lloc.

Ramos jugarà avui la vuitena final de la seva carrera. Fins ara n’ha guanyat dues i n’ha perdut cinc: Casablanca (2012), Chengdu (2016), Montecarlo (2017), São Paulo (2017) i Quito (2018).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)