Atletisme

Potències en moviment

Atletisme. La superlliga europea viu a Polònia l’última edició amb dotze equips i la selecció espanyola vol evitar el descens de categoria

La superlliga d’atletisme europeu es posa en marxa avui a Bydgoszcz (Polònia) amb canvis rellevants respecte a les edicions anteriors. La competició, que va néixer el 2009 com a hereva de l’antiga copa d’Europa, vol reduir de dotze a vuit el nombre de països en la màxima categoria. Això implica que hi haurà cinc descensos i que evitar-los serà l’objectiu de molts dels equips, entre altres el de la federació espanyola. Rússia, evidentment, continua fora del circuit atlètic i això torna a deixar Alemanya com a màxima favorita, sense oblidar la puixant selecció local.

La majoria de grans atletes catalans han estat cridats per la federació espanyola, que confia sobretot en Adel Mechaal (3.000 m) i Esther Guerrero (800 m) perquè apleguin molts punts. L’objectiu és repetir el cinquè lloc del 2017 a Lilla. Tampoc fallarà a la cita una de les fixes en pràcticament totes les convocatòries internacionals, Berta Castells (martell), mentre que Jaël Bestué, bronze en l’europeu sub-20, debutarà en la competició com a titular en els 100 m. Tota una responsabilitat. Bestué també correrà el relleu dels 4x100 m amb Cristina Lara.

En els relleus de la categoria masculina també hi haurà un altre dels atletes joves catalans que han brillat en els últims cursos, Pol Retamal, així com Bernat Erta, que disputa l’última competició de la temporada.

Adéu a la temporada per Gallego

L’atleta de l’ISS-l’Hospitalet Sara Gallego, bronze en l’europeu sub-20, havia de disputar els 400 m tanques i el relleu dels 4x400 m amb l’equip espanyol, però va ser baixa d’última hora per una lesió que li impedirà també competir en el campionat d’Espanya. Gallego portava, de fet, uns dies concentrada a Polònia (Potsdam) per preparar la cursa de l’europeu, on tenia com a objectiu millorar la seva marca personal de la distància. L’atleta, però, es va fer un trencament d’1,2 cm a l’isquiotibial en un dels entrenaments i ha donat per acabar la temporada d’estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)