Handbol

L’hegemonia en joc

Handbol. El Barça, en la competició masculina, i el KH-7 BM Granollers, en la femenina, són els clars dominadors i els favorits de la final de la supercopa de Catalunya que es juga a Igualada

El Barça i el KH-7 BM Granollers posaran a prova la seva hegemonia en la supercopa de Catalunya en les finals que es disputen avui (a les 19 h la femenina i a les 21 h la masculina) al pavelló de les Comes d’Igualada. El conjunt blaugrana ha guanyat 30 títols en 37 edicions (en les 16 primeres s’anomenava lliga catalana i del 1997 al 2012 lliga dels Pirineus) i els nou últims de manera consecutiva. Al seu torn, l’equip femení del Granollers no va estrenar el seu palmarès fins al curs 2014/15, però des d’aleshores s’ha mostrat intractable i s’ha imposat en les cinc últimes finals. De la competició femenina s’han disputat 18 edicions.

El Barça ha jugat totes les finals d’aquesta competició, amb les seves diferents denominacions, i de les 37 finals en 30 s’ha enfrontat amb el BM Granollers. És, per tant, la final clàssica de l’handbol català. L’equip vallesà, amb cinc títols al seu palmarès, intentarà trencar la supremacia blaugrana després d’haver suat literalment la cansalada per derrotar el Sarrià en les semifinals (17-18). Sembla que el Barça, que va passar com un vendaval per la Roca (19-46) i amb la Super Globe a l’horitzó (dimecres vinent), arriba més rodat, però Xavi Pascual no se’n refia. “Sempre que juga contra nosaltres el Granollers mostra un molt bon nivell i, per tant, és una bona pedra per veure on estem. Segur que serà un partit complicat. Hi anirem amb tot, però també hi haurà algun jove del B perquè la convocatòria pot ser de 18 jugadors”, assegura el tècnic, que a la Roca va donar descans a Tomàs, Mem i Fàbregas.

La Roca, primera final

Si la final masculina és tot un clàssic, la femenina tindrà un convidat novell perquè l’Avannubo la Roca la jugarà per primera vegada. L’equip roquerol s’ha guanyat la plaça amb tot el mereixement després de superar amb autoritat el Sant Quirze (27-19), però en la final tindrà un oponent de primer nivell, el KH-7 Granollers, l’únic català a divisió d’honor i que no va deixar cap possibilitat al Sant Vicenç (19-38). Serà una final amb rivalitat veïnal i amb algunes jugadores que han vestit totes dues samarretes, com ara Míriam González (Granollers) o Lorena Ramírez, Maria Utrera i Berta Rodríguez (la Roca).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)