Hoquei sobre herba

La selecció espanyola, a la final de l’europeu

Hoquei sobre herba. El conjunt de Fred Soyez, amb onze catalans, supera Holanda (3-4) en una semifinal rodona

La selecció espanyola jugarà dissabte la final de l’europeu després de superar Holanda, la vigent campiona, en una semifinal rodona (3-4). La contundència en els penals córners (3 de 4), la solidesa defensiva, amb Quico Cortés apareixent en els moments més delicats, i la màgia de Xavi Lleonart han estat les claus d’un partit amb un guió somiat. La reacció holandesa, que ha anotat tres gols en els últims 7 minuts, ha arribat massa tard. L’altra finalista sortirà de la semifinal que jugaran Bèlgica i Alemanya (20.30 h).

L’equip espanyol ha tingut un inici elèctric i en poc més de 2 minuts ja n’ha fet prou per inaugurar el marcador amb un penal córner executat per baix per Pau Quemada. El jugador de l’Egara ha estat a punt de marcar el segon després d’una recuperació d’Álvaro Iglesias i una assistència exquisida de Xavi Lleonart, però el porter oranje Sam Van der Ven ha frustrat l’acció. El conjunt holandès es mostrava imprecís i incòmode davant la posada en escena espanyola. En el segon quart l’equip de Max Caldas ha fet un pas endavant i ha avançat línies pressionant la sortida de bola rival. Els veterans Sergi Enrique, que avui s’ha convertit amb el jugador amb més internacionalitats de la selecció espanyola, amb 305 partits, i el capità Miki Delàs han exercit el seu lideratge i compromís en la defensa i s’han mostrat ferms davant les escomeses holandeses. Es tractava de ser contundents a les àrees i l’equip espanyol ho ha tornat a ser. Quemada, aquest cop elevant la bola, ha anotat el seu segon penal córner forçat en una internada de Quique González de Castejón.

Després de la represa, Pepe Romeu ha ampliat les diferències de penal córner i deixava Holanda totalment grogui. Els campions europeus han sortit en tromba en el darrer quart, però no han vist porteria en tres penals córner consecutius. Lleonart ha tancat el seu recital en una cursa per la banda esquerre que Ricardo Sánchez ha sabut rubricar amb el gol de la sentència. Holanda no s’ha rendit, però la seva reacció ha arribat massa tard. Baker i Janssen, en dos penals córner, han reduït les diferència a la mínima expressió en l’últim instant del partit.