Hoquei sobre herba

Sense final en l’últim minut

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola femenina, amb vuit catalanes, perd contra Alemanya en la semifinal de l’europeu i demà buscarà la medalla de bronze contra Anglaterra

ESPANYA 2 ALEMANYA 3

ESPANYA:Ruiz, Ycart, Petchame, Maria López, Bonastre, Guinea, Cano, Riera, Beatriz Pérez, Oliva i Jiménez –equip inicial–; Iglesias, Tost, Pons, Torres-Quevedo, Segú i Melanie Garcia (p.s.).ALEMANYA:Sonntag, Wortmann, Lorenz, Oruz, Schröder, Gräve, Müller-Wieland, Pieper, Maertens, Huse i Granitzki –equip inicial–; Horn, Gablac, Micheel, Zimmermann, Hauke, Grote i Kubalski (p.s.).GOLS:1-0 (14’) Maria López. 1-1 (22’) Pieper. 1-2 (33’) Gablac, de penal córner. 2-2 (52’) Segú. 2-3 (60’) Lorenz, de penal córner.ÀRBITRES:Harrison (Anglaterra) i Delforge (Bèlgica). Van mostrar targeta verda a Pieper, Schröder i Riera.

La selecció espanyola femenina va perdre la semifinal en l’últim minut i es va quedar sense poder disputar la final de l’europeu. Espanya, amb vuit jugadores catalanes, va ser derrotada per Alemanya per un mínim 2-3 i demà lluitarà per la medalla de bronze contra Anglaterra. El combinat estatal va fer un bon inici de partit, va dominar les alemanyes, va crear perill i es va avançar en el minut 14 amb un gol de Maria López. En el segon quart Alemanya va començar a jugar millor i, després de no aprofitar un penal córner, va empatar en el minut 22 amb un gol de Cecile Pieper, i es va arribar al descans amb l’1-1.

En la segona meitat el conjunt alemany va controlar molt més la pilota i en el minut 33 es va avançar amb un penal córner que Hannah Gablac va desviar al fons de la porteria. En els darrers quinze minuts Espanya va tornar a tenir ocasions en atac i va desaprofitar un penal córner. Quan només quedaven vuit minuts per acabar Marta Segú va robar una pilota i va marcar el gol de l’empat (2-2). Alemanya va buscar el gol de la victòria amb més insistència en aquests darrers minuts i a 54 segons del final li van xiular un penal córner a favor. Nike Lorenz el va marcar amb un xut directe quan només faltaven 48 segons per acabar el partit i va situar el 2-3 definitiu en el marcador, que va deixar el combinat estatal sense final.

En la primera semifinal Holanda va ser molt superior a Anglaterra, la va derrotar per un destacat 0-8 i es va classificar per a la final.

Cap medalla de bronze

L’equip estatal lluitarà per la medalla de bronze per sisena vegada. No l’ha aconseguit mai. En quatre ocasions (2005, 2007, 2009 i 2011) es va enfrontar a Anglaterra i va ser quart i en l’edició del 2015 va ser Alemanya la que el va apartar del podi.

El premi de la medalla d’or i la plaça olímpica

La selecció espanyola masculina, amb onze catalans, buscarà aquest vespre (20.30 h) el doble premi de la medalla d’or amb el títol europeu i la classificació per als propers Jocs Olímpics de Tòquio. El rival serà Bèlgica, el conjunt amfitrió i actual subcampió. En aquest campionat es van enfrontar en el partit inaugural i el combinat estatal va perdre per 5-0. Espanya no ha disputat una final de l’europeu des del 2007 i no ha guanyat el títol des del 2005.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)