Tennis

Mal inici dels catalans

Tennis. Badosa perd contra la poderosa holandesa Bertens i Granollers no pot amb l’italià Sonego en la primera eliminatòria de l’obert dels EUA

Els dos tennistes catalans que ahir van entrar en acció en l’obert dels Estats Units, la begurenca Paula Badosa i el barceloní Marcel Granollers, van perdre els seus respectius partits i van quedar eliminats. Si bé Badosa va tenir la sort d’accedir al quadre gràcies a una baixa de darrera hora tot i haver perdut el tercer partit de la prèvia, el cert és que el sorteig no va ser gens benèvol amb ella. Paradigma de caràcter i perseverança, l’holandesa Kiki Bertens (7) és una de les millors jugadores del circuit en els últims mesos i ha hagut de suar de valent per lluir el seu estatus actual. Ja va derrotar la catalana en la semifinal de Palerm aquest mateix estiu i ahir va tornar a constatar la seva qualitat: 6-4 i 6-2 en 64 minuts. Bertens va trencar ben aviat i es va mostrar molt ferma amb el seu primer servei tot el partit: 25/29 de punts guanyats (89%). Va repetir l’operació en el segon parcial amb un break matiner que la va catapultar definitivament.

L’inici de Granollers ja no va ser gens prometedor i l’italià de 24 anys Lorenzo Sonego (49è) li va endossar un 4-0 de sortida que va descriure part de la tendència del partit: 6-3, 6-4 i 6-4 en dues hores i 21 minuts. El català es va mostrar massa vulnerable amb el seu servei i el va cedir cinc cops. Per contra, només va obtenir dos trencaments i va ser molt inferior en els cops guanyadors: 38 per 15. Albert Ramos i Aliona Bolsova, els altres dos jugadors del Principat en el quadre, tenien els seus respectius torns la matinada passada catalana.

Muguruza, diluïda

També va debutar amb mal peu Garbiñe Muguruza (24), que es va sobreposar amb un joc eficient i seriós a un trencament advers contra la nord-americana Alison Riske en el primer set, però que va acabar eliminada i diluïda per 2-6, 6-1 i 6-3. La jugadora del CT Barcino va signar el 2017 el seu millor resultat a Nova York quan es va plantar als vuitens però ahir no va saber reaccionar davant els cops paral·lels, sobretot la dreta, de la seva rival.

La sessió nocturna de dilluns a la pista central Arthur Ashe –ja dimarts a la matinada a Catalunya– va començar amb un acte protocol·lari d’inauguració que va incloure parlaments, una actuació musical i la interpretació solemne de l’himne dels Estats Units. Tot seguit, per acabar d’engalanar el dia, la sis cops campiona Serena Williams (8) va apallissar la russa Maria Xaràpova per un doble 6-1 en només 59 minuts. La campiona del 2006 no va saber trampejar la velocitat i la profunditat d’una inspirada Serena que es va reconciliar amb l’escenari després d’haver-hi perdut la final de l’any passat contra la japonesa Naomi Osaka en un duel en què la nord-americana va protagonitzar una discussió molt agra amb el jutge de cadira i el va acusar de masclista quan la va amonestar per coaching il·legal. La petita de les Williams, per tant, presenta candidatura. La seva pròxima rival serà la nord-americana Caty McNally, que amb disset anys ja és la 111a de la WTA.

La número 1, la japonesa Naomi Osaka, no va tenir un debut tan plàcid i ahir es va desfer de la russa Anna Blinkova aixecant un 1-4 en el primer acte i donant un cop de puny damunt la taula en el tercer: 6-4, 6-7 (5) i 6-2 en dues hores i 28 minuts.

En nois, la gran sorpresa va ser l’eliminació del grec Stefanos Tsitsipas (8) contra el desvergonyit rus Andrei Rublev per 6-5, 6-7 (5), 7-6 (7) i 7-5 en tres hores i 54 minuts.

Federer remunta contra l’indi Nagal

Tot i que va començar el partit amb un trencament (2-0), Roger Federer (3), es va enganxar els dits en el primer set contra el desconegut indi Sumit Nagal (190è), que mai no ha guanyat un partit ATP. Després va agafar el fil: 4-6, 6-1, 6-2 i 6-4 en dues hores i 29 minuts. El triomf segella matemàticament la seva dissetena classificació per disputar la copa Masters a Londres. Ja estaven classificats prèviament Novak Djokovic i Rafa Nadal. En la segona eliminatòria de Nova York se les haurà amb el bosnià Damir Dzumhur. Entre les eliminacions de la primera jornada destaca la de l’italià Fabio Fognini (11), que va caure contra el canoner nord-americà Reilly Opelka –26 ‘aces’ aprofitant els seus 2,11 m– per 6-3, 6-4, 6-7(6) i 6-3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)