Futbol sala

Com si l’estiu hagués volat

Futbol sala. Setanta-set dies després de l’últim partit entre el Barça i El Pozo, després d’un curs farcit de rivalitat i una final de lliga frenètica, els dos equips es troben avui (20 h) en la supercopa d’Espanya

L’estiu del 2019 ha estat tranquil a Barcelona. L’arribada de Daniel i la baixa de Leo Santana –dos moviments acordats abans d’acabar la temporada– han intentat distreure l’atenció en unes vacances merescudes després del triplet. A Múrcia, en canvi, Diego Giustozzi ha pogut fer i desfer després de guanyar-se la confiança de la plana major d’El Pozo amb un bon any que va acabar sense el premi dels títols. Fins a cinc cares noves han arribat al Palau d’Esports per donar embranzida al projecte del tècnic argentí en el seu segon any.

“És un entrenador molt exigent, que cuida el concepte equip, que no vol que ningú sobresurti de la resta, que té les idees clares i sap transmetre els rols a tothom”, explica Marc Tolrà, que arriba enguany a Múrcia després d’haver jugat un any al Benfica i tota una vida al Barça. “És clar que tinc ganes de jugar contra ells. Haurem de tenir molt en compte Ferrão, que ara és el jugador més decisiu, però també la resta. Tenim una plantilla molt compensada que donarà molta guerra aquest any”, hi afegeix el maresmenc. Més enllà de Tolrà, a Múrcia hi han arribat el porter Espíndola, el pivot Paradynski, l’ala d’Esparreguera Pol Pacheco –exjugador de l’Industrias– i Leo Santana.

“Ells han fitxat molt bé i tenen més recursos que la temporada passada, però a curt termini nosaltres partim amb l’avantatge que hem fet pocs canvis a la plantilla i no necessitem temps per acoblar-nos”, afirma Andreu Plaza, el tècnic blaugrana, que considera que guanyar el que van guanyar el curs passat és relativament senzill però que mantenir el nivell serà el més complicat.

A Guadalajara, el Barça i El Pozo es tornaran a veure les cares després d’una temporada 2018/19 plena de rivalitat. Fins a nou vegades es van veure les cares els catalans i els murcians entre la final de la lliga, la final de la copa d’Espanya, el duel de quarts de final de la copa del Rei i els partits de la lliga regular. Serà especial per a Plaza, que torna a la pista on va jugar de local tres cursos. D’això ja fa nou anys. Del darrer Barça-El Pozo, només 77 dies. L’estiu ha passat volant.

ELS PROTAGONISTES

El Pozo s’ha reforçat bé, però nosaltres no necessitem temps per acoblar-nos
Andreu Plaza
entrenador del barça
Haurem d’estar pendents de Ferrão i companyia, però tenim una plantilla que donarà guerra
Marc Tolrà
jugador d’El Pozo Múrcia

L’última va ser blaugrana

El Pozo també va ser el rival en la darrera final de supercopa que va jugar el Barça. Aquella, la de la temporada 2013/14, es va disputar a doble partit: el Barça va guanyar a Múrcia amb una diana de Fernandão. En la tornada al Palau, empat a cinc. És l’única supercopa que ha guanyat el Barça en la història. Ha disputat tres finals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)