Més esport

Emocions d’escala mundial

Triatló. Vincent Luis i Mario Mola, número u i dos del món, es juguen el triomf en la copa del món de Banyoles als darrers 100 metres el dia que Carol Routier torna a competir a casa

Banyoles va vibrar de valent amb la copa del món d’una de les disciplines de les quals és una de les millors places per seguir-ne una cursa en directe a tot el món. Era tot just el primer dia del cap de setmana de Triatló Internacional, amb la copa del món de primer nivell perquè el francès Vincent Luis i el mallorquí Mario Mola es van jugar el títol mundial el cap de setmana passat a Lausana i, ahir, van tornar a signar un emocionant final amb el mateix desenllaç, victòria per a Luis.

El francès va superar el mallorquí en un esprint de 100 metres que va trencar la igualtat entre els dos millors del món al llarg de 5 quilòmetres a peu al capdavant de la cursa. L’hongarès Bence Bicsák va ser tercer.

Els dos millors de les sèries mundials van esperar el seu moment en una cursa sense escapats ni sorpreses fins a la segona transició a l’inici de la cursa a peu. En aquest mateix moment, l’hora de començar a córrer, Carol Routier havia liderat la cursa elit femenina que s’havia disputat abans. La banyolina, proclamada campiona estatal el 2016 a casa seva l’últim cop que havia competit a la capital del Pla de l’Estany –l’anterior era una copa del món, el 2012–, va ser la protagonista de la tarda amb el seu retorn a la cursa a Banyoles després de tenir l’accident mentre s’entrenava en bicicleta fent la volta al Collell el dia del seu aniversari (per Sant Jordi), el 2017, quan un cotxe la va atropellar.

L’alemanya Laura Lindemann, Tamara Gorman (EUA) i la doble campiona del món Flora Duffy (Bermuda) van ser finalment i per aquest ordre les tres millors. Les tres van estar des de l’inici en un grup de nou en què també hi eren Carol Routier i la barcelonina Sara Pérez, vuitena i desena al final. Les tres primeres van marxar després de la segona transició escapades. La banyolina va dir que l’escalf i el suport del públic li havien donat la força per seguir el ritme de la cursa i assolir un resultat que la manté amb possibilitats en la lluita per a la classificació per ser en els que serien els seus segons Jocs Olímpics, l’estiu que ve a Tòquio.

La prova classificatòria per a l’estatal de la Corunya va servir per escalfar motors a primera hora de la tarda. Ander Noain, Lucas Mola i Albert Parreño en homes i Meritxell Velasco, Sofía Aparicio i Ana Rubio van formar els dos podis. La copa del món de paratriatló i el Triatló de Catalunya –en la distància olímpica– tanquen aquest matí i migdia el programa de competicions d’aquest cap de setmana a Banyoles, que acull cites internacionals de triatló de manera ininterrompuda des del 2011.