Ciclisme

El Movisar posa Roglic contra les cordes

Vuelta a Espanya. Trenca el pilot i aconsegueix situar Quintana segon en la general en una jornada amb molt de vent i victòria final de Gilbert

El líder de la Vuelta, Primoz Roglic (Jumbo-Visma), va viure ahir la seva jornada més estressant en l’etapa més llarga de la Vuelta, disputada a un ritme supersònic (50,6 quilòmetres per hora) en un recorregut sense grans ports però idònia per a les emboscades. Amb el vent bufant des del principi de costat, el Movistar ho va llegir bé i va col·locar en un grup capdavanter de 30 corredors Nairo Quintana i alguns dels seus millors rodadors. El premi no va ser menor. El colombià va saltar del cinquè lloc al segon de la general, però va tenir durant alguns moments el lideratge a tocar. El caçador Philippe Gilbert (Deceuninck) va col·locar-se també en el grup capdavanter i en uns quilòmetres finals de batalla sense quarter en el camí de Guadalajara va obtenir la seva segona victòria.

L’equip del líder només va començar a preocupar-se quan la diferència de Quintana i companyia va arribar als sis minuts. Als holandesos, però, els esperava una altra sorpresa. A uns 50 quilòmetres de la meta el Movistar i Alejandro Valverde van llançar un altre atac aprofitant el vent i Roglic va quedar literalment sol mentre veia com la diferència amb Quintana anava augmentant. Però el líder no era l’únic home preocupat per la situació en la cursa. Miguel Ángel López, que aspira al podi, tampoc podia permetre que Quintana el deixés sense cap possibilitat. El director de l’Astana va tocar la trompeta i tots els seus homes van començar a pedalar per retallar la diferència. Roglic, llest, no va haver de fer res més. A la roda dels homes de blau va veure com la diferència amb Quintana no pujaria més i que salvaria la jornada. Ara bé, l’ensurt no l’hi treu ningú i l’eslovè ja sap què l’espera en les dues etapes de la sierra madrilenya. Avui toca Navacerrada, la Morcuera (2 cops) i Cotos. Tothom considera que el monumental esforç d’ahir pot passar factura.

Frase
Nom
càrrec

LES REACCIONS

Frase
Nom
càrrec
17a etapa (219,6 km)
1r. P. Gilbert (Deceuninck) 4h20:15
2n. S. Bennett (Bora) a 0:02
3r. R. Cavagna (Deceuninck) m.t.
4t. D. Teuns (Bahrain) m.t.
5è. W. Kelderman (Sunweb) m.t.
6è. J. Koch (CCC) m.t.
30è. P Roglic (Jumbo-Visma) a 5:29
33è. M. Soler (Movistar) m.t.
74è. A. Pedrero (Movistar) a 18:56
103è. D. de la Cruz (Ineos) a 23:36
General
1r. P. Roglic (Jumbo-Visma) 66h43:36
2n. N. Quintana (Movistar) a 2:24
3r. A. Valverde (Movistar) a 2:48
4t. T. Pogacar (Emirates) a 3:42
5è. M.A. López (Astana) a 4:09
6è. W. Kelderman (Sunweb) a 5:05
7è. R. Majka (Bora) a 7:40
8è. J. Knowx (Deceuninck) a 8:03
9è. C.F. Hagen (Lotto-Soudal) a 10:43
10è. D. Teuns (Bahrain-Merida) a 12:21
11è. M. Soler (Movistar) a 16:56
48è. A. Pedrero (Movistar) a 1h45:22
52è. D. de la Cruz (Ineos) a 1h50:46
Quan he quedat sol sabia que hi hauria altres equips interessats a perseguir
Primoz Roglic
jumbo-Visma
Hem fet una contrarellotge de 200 quilòmetres, mai de la vida havia viscut una cosa així
Philippe Gilbert
Deceuninck - Quick Step
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)