Waterpolo

L’estímul europeu

Waterpolo. El CN Terrassa exerceix d’amfitrió en la segona fase de la lliga de campions i el CN Barcelona mirarà de continuar endavant a Oradea

Seguint l’empremta del totpoderós Atlètic Barceloneta, els clubs catalans posen cada cop més el punt de mira en la competició europea, un estímul per als jugadors i tècnics, i un repte indispensable en tot procés de creixement. Des d’avui i fins diumenge el waterpolo català centrarà el focus en tres escenaris: Terrassa, Oradea i Split. El CN Terrassa ha anat cremant etapes en les últimes temporades i ha anat apujant el llistó en la competició continental. Aquest cop exercirà per primera vegada d’amfitrió en la segona fase de la lliga de campions, tot un repte per al grup de Dídac Cobacho, que a la piscina de l’Anella Olímpica disposarà del suport inestimable de la considerada millor afició de la lliga estatal. El CN Barcelona, que va superar la primera fase de manera brillant a la Nova Escullera, s’ha hagut de desplaçar aquest cop a la ciutat romanesa d’Oradea. El tercer focus d’atenció és a Split (Croàcia), on el CN Mataró i el CE Mediterrani volen aprovar a l’Eurocup el seu primer examen en la tornada a la competició europea.

El CN Terrassa no es conforma a accedir a la tercera fase –hi passen els dos primers de cada grup– sinó que mirarà de fer-ho com a primer. “És un grup equilibrat i obert, però estem parlant de la Champions i pot passar de tot, pots quedar líder o quedar fora”, subratlla Dídac Cobacho, tot i admetre que no hi ha cap rival molt superior a la resta. El debut serà contra l’Steaua (19 h), que el curs passat va jugar la lligueta de la Champions. El tècnic terrassenc considera que el partit contra el Sabac serbi, dissabte, serà clau: “És un equip jove, ràpid, i que no es juga res perquè és nouvingut a la competició.” El tercer compromís i definitiu serà contra l’Estrasburg, que la temporada passada ja els va superar en la primera fase de la Champions.

A diferència del grup del Terrassa, a priori molt anivellat, en el del CN Barcelona destaca la participació del Brescia, un habitual en les finals a vuit de la competició. Completen el grup els amfitrions del Digi Oradea romanès i el Lokomotiv Tbilissi georgià.

Lliga de campions
Grup C (Oradea). 2a fase
CN Barcelona (Catalunya)
Brescia (Itàlia)
Lokomotiv Tbilissi (Geòrgia)
Digi Oradea (Romania)
Calendari
CNB-Lokomotiv 19.45 h (avui)
Brescia-CNB 18 h (demà)
Oradea-CNB 11.45 h (diumenge)
Grup E (Terrassa). 2a fase
VK Sabak (Sèrbia)
Steaua de Bucarest (Romania)
Estrasburg (França)
CN Terrassa (Catalunya)
Calendari
CN Terrassa-Steaua 19 h (avui)
CN Terrassa-Sabac 18 h (demà)
CNT-Estrasburg 12 h (diumenge)
Eurocup
Grup A (Split). Primera fase
Anvers (Bèlgica)
CN Mataró (Catalunya)
CE Mediterrani (Catalunya)
Mornar Brodospas (Croàcia)
Calendari
Anvers-Mediterrani 19.30 h (avui)
Mornar-Mataró 21 h (avui)
Meditarrani-Mataró 18.30 h (demà)
Mataró-Anvers 10.30 h (diumenge)
Mornar-Mediterrani 12 h (diumenge)

El Mataró i el Medi, rivals a Split

El CE Mediterrani tornarà a disputar una competició europea 19 anys després. El conjunt de Sants jugarà la primera fase de l’Eurocup a Split, on tindrà entre altres rivals el CN Mataró, que també ha apostat per les competicions europees després d’haver-hi renunciat el curs passat. Els altres contrincants seran el Mornar Brodospas de Split i l’Anvers belga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)