Esports de muntanya

La Vall de Boí proclamarà el 2020 els campions del món d’Skyrunning

Muntanya. Serà en el marc de la setena edició de la BUFF Epic Trail, del 9 al 12 de juliol de l’any que ve

La ISF (Federació Internacional de Skyrunning) atorga a la Vall de Boí l’organització del campionat del món d’Skyrunning, l’estiu que ve. Serà en el marc de la BUFF Epic Trail i el BUFF® Mountain Festival, el festival d’esport i muntanya més important del sud d’Europa amb gairebé 17.000 visitants i més de 4.000 participants en les diferents proves que s’hi duen a terme. Els anys 2012 i 16 la Vall de Boí ja va organitzar campionats del món i, els darrers anys, ha estat habitual en el calendari de les Migu Run World Series.

“Estem molt orgullosos d’assignar el campionats del món 2020 al Festival de muntanya BUFF Mountain Festival a la Vall de Boí, Patrimoni Mundial per la UNESCO, al cor dels Pirineus. Aquí ja s’hi ha escrit una part de la història del Skyrunning amb els Skygames 2012 i el Skyrunning Championship 2016” diu Marino Giacometti, el president de la ISF, que hi afegeix: “Estem segurs que celebrarem un altre gran esdeveniment, que també ret homenatge a un soci històric del Skyrunning, BUFF Original i el seu visionari creador.

Sònia Bruguera, alcaldessa de la Vall de Boí, també mostra la seva satisfacció per la notícia: “Estem molt orgullosos que una vegada més, com ja va passar el 2016, la Federació Internacional de Skyrunning desitgi celebrar uns mundials a la Vall de Boí. És un nou repte per al nostre municipi i posarem tots els esforços perquè sigui tot un èxit, tant d’organització com de participació i que tot el públic i ciutadans i ciutadanes puguin gaudir-ne”.

“Quan va aparèixer l’oportunitat de tornar a repetir l’experiència del 2016, no vam dubtar a presentar de nou la nostra candidatura. Un campionat del món és un repte per als esportistes que participen però també pels organitzadors. Segur que tornarem a gaudir d’un esdeveniment únic, en un paratge únic i amb un equip únic que vetllarà perquè tots ho gaudeixin” afirma Albert Medrano, de BUFF.

La Vall de Boí proclamarà els campions del món en les modalitats Ultra (65 quilòmetres), Marató i Quilòmetre Vertical. A més hi haurà curses de 12 i 26 quilòmetres. Les inscripcions a les diferents són limitades i s’obren el 25 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)