Esport i política

Reclamen unitat política per a la candidatura dels Jocs d’Hivern

Olimpisme. El Comitè Olímpic Espanyol i membres de la societat civil diuen que la candidatura per al 2030 només té possibilitats si el projecte és col·lectiu i d’entesa

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, i un dels seus membres més il·lustres, Juan Antonio Samaranch, han reclamat aquest matí unitat política per aconseguir que la candidatura catalana per als Jocs d’Hivern del 2030 sigui l’escollida pel Comitè Olímpic Internacional (COI) el 2023, que és quan es triarà.

L’acte, organitzat per l’associació Sport Cultura de Barcelona, també ha comptat amb la participació de membres de la societat civil i de l’esquiadora Núria Pau, que també han considerat la candidatura com una gran oportunitat per al país en molts d’àmbits. “És la primera vegada que veig que la societat civil diu a la classe política que es posi en marxa per fer uns Jocs”, ha dit Blanco, que ha posat el relleu en el perill d’un enfrontament. “Han de ser els jocs de l’entesa, sinó serà impossible. És un somni col·lectiu que es facin els jocs d’hivern als Pirineus i a Espanya (sic).”

Samaranch, per la seva banda, ha donat per fet que encara no hi ha unitat política. “Ho tenim tot menys això. Els polítics s’han de posar d’acord, no cal que siguin amics. Si ho fem tenim gairebé tot el que el COI demana. La tria és el 2023, però si ho tenim tot acordat entre nosaltres no s’esperarà al 2023 per decidir.”

En l’acte també han parlat el president del Cercle d'Economia Javier Faus, el president del RACC Josep Mateu, el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, l’experta en smart cities Pilar Conesa i l’esquiadora Núria Pau. “Se’m va posar la pell de gallina quan vaig saber que hi havia aquest projecte”, ha admès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)