Esports de muntanya

Kilian Jornet renuncia a pujar a l’Everest

Alpinisme. El cap de setmana va arribar als 8.300 m però el mal temps i el risc d’allaus no el convencen per seguir endavant

Kilian Jornet ha confirmat que renuncia als diferents projectes que tenia previstos per aquesta tardor a l’Himàlaia per les males condicions del temps i els riscos d’allaus. Després de rebre fa unes setmanes el permís per pujar a l’Everest, Jornet havia arribat aquest cap de setmana fins als 8.300 a la regió de Khumbu, una de les vies per pujar al cim més alt del planeta.

El corredor i esquiador català va completar fa dos anys un doble ascens a l’Everest, en què va sorprendre la comunitat alpinista internacional per la velocitat d’execució. Jornet no havia concretat quin eren els “projectes” que havia previst per aquesta temporada però en l’última imatge que va penjar a la xarxa el podem veure als 8.300 m en la via polonesa que porta cap a l’Everest amb els ulls, però, mirant cap al Lhotse (8.516 m). Anar de l’Everest al Lhotse per diferents cims és un dels grans reptes que hi ha a l’Himàlaia, però és una expedició que implica un gran esforç físic i un mínim de bones condicions meteorològiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)