Handbol

El Barça arriba als 300

Handbol. L’equip blaugrana, que avui rep l’Elverum noruec, és el primer que assoleix aquesta xifra de partits des que l’EHF va denominar com a Champions la màxima competició europea

El Barça jugarà avui contra l’Elverum noruec (20 h per Esport 3) el seu partit número 300 en la lliga de campions. És el primer que arriba a aquesta xifra en un rànquing en què el Veszprém (281) i el Kiel (279) ocupen les altres places d’honor. El balanç del conjunt blaugrana en aquests 299 partits des del 1993 –l’any en què l’EHF canvia el nom a la màxim competició continental– és espectacular, amb 222 victòries (74,24%), 20 empats i 57 derrotes. Precisament, l’efemèride del Barça coincidirà amb la visita de pràcticament un nouvingut en la Champions i contra el qual no hi ha cap precedent. De fet, l’equip noruec afronta la seva sisena temporada en la màxima competició europea, tot i que en les anteriors ho havia fet des del grup C o D, és a dir, la Champions de segona velocitat i en cap cas ha accedit mai als setzens de final.

L’entrenador del Barça, Xavi Pascual, no creu que aquesta diferència en l’historial de tots dos conjunts afecti per res durant el partit. “A nosaltres, en absolut. No estem pendents de si és el partit 300 ni el gol 5.000. Això està bé perquè es parli d’handbol, però a mi m’és igual. La qüestió és que puguem guanyar i que el Barça jugui la Champions durant molts anys més. Si els pesarà a l’Elverum? Això se’ls hauria de preguntar a ells, però no ho crec. Ells juguen sense cap tipus de pressió, amb una desimboltura descomunal, i els és igual 3 que 23, i això els fa especialment perillosos perquè si els surten bé les coses agafen un nivell de confiança de la qual costa molt treure’ls”, argumenta.

L’Elverum, que encara no ha sumat cap punt en tres jornades del campionat, és un dels teòrics rivals més accessibles de grup i en l’horitzó ja s’albira la visita del poderós París Saint-Germain dissabte vinent, també al Palau Blaugrana. Pascual, però, no vol mirar més enllà: “Demà [per avui] no hi haurà proves, ni tests, ni rotacions... Anirem al cent per cent amb el que tinguem.” En tot cas, el tècnic blaugrana admet que el conjunt ha progressat en les últimes jornades: “En les tres últimes setmanes s’ha notat que hem pogut entrenar. L’inici de temporada, tal com estava plantejada, ha estat un cúmul de partits i viatges, i quan hem tingut una setmana sencera per entrenar o amb desplaçaments menys complicats, ens ha anat molt bé per fer un pas endavant. Penso que l’equip està molt millor que ara fa un mes, però encara no estem al nivell que podem assolir. A això ens hi portaran els propers dos o tres mesos jugant partits contra rivals complicats.” Pel que fa al rival d’avui, comenta: “És un equip molt jove, amb nanos a la primera línia que saben jugar molt bé a handbol. És un equip especial amb sistemes de joc una mica estranys, i això ens obligarà a estar en tot moment molt desperts.”

PROTAGONISTES

L’Elverum juga sense pressió, amb una desimboltura descomunal, i això els pot fer perillosos
Xavi Pascual
entrenador del barça

LA XIFRA

Els números són excel·lents i parlen per si sols. Per la trajectòria del club som el rival a batre
Víctor Tomàs
capità del barça
L’Elverum fa moltes coses en atac, 7 contra 5, 7 contra 6; haurem d’estar molt pendents
Aitor Ariño
extrem del barça
299
partits
ha jugat el Barça en la Champions, amb un balanç de 222 victòries, 20 empats i 57 derrotes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)