Ciclisme

Schelb i Pinteric triomfen en els corriols de la Tramun

Ciclisme. L’alemany i l’eslovena s’imposen a Girona en una marató de BTT (72 km) amb una gran actuació també de Francesc Guerra, Claudia Galicia i Txell Figueras

L’alemany Julian Schelb i l’eslovena Blaza Pinteric van triomfar ahir a Girona en la 21a edició de La Tramun, una de les grans cites de la copa del món de marató de BTT. Els ciclistes gironins també en van ser protagonistes. Guillem Cassú va ser el millor sub-23 i el novè en la general absoluta, i la mundialista Txell Figueras va pujar al podi com a tercera classificada, rere Clàudia Galicia (Megamo) i Pinteric.

La prova, amb un recorregut de 72 km majoritàriament per corriols, va arrancar a Sant Esteve d’en Bas amb una participació de luxe. L’exprofessional del Movistar Alberto Losado va trencar el grup en l’única pujada d’asfalt. A partir de llavors el recorregut es complicaria i els favorits van començar a guanyar posicions. La primera sorpresa va ser veure el defensor del títol, el campió belga Sébastien Carabin, cedint temps des de l’inici. D’altra banda, el rus Alexei Medvedev, recent medallista en el campionat del món, va perdre molt de temps en els trams de corriols i, per adobar-ho, va anar per terra, fet que li va fer dir adéu a les seves possibilitats.

Després de la segona pujada llarga de la prova, Schelb va prendre el comandament. Coneixedor de la prova, sabia el que l’esperava. És un especialista, a més, en les zones més tècniques, i va ser capaç de mantenir un petit avantatge sobre els perseguidors de manera constant. Només ell i el segon classificat, l’italià Tony Longo, van aconseguir baixar de les quatre hores. Un dels companys de Longo en l’equip Wilier, el noruec Ole Hem, va completar el podi. Francesc Guerra, ciclista del club organitzador, va demostrar que ja és tot una especialista en la cita, amb un meritori quart lloc, davant de molts dels habituals en la copa del món.

Sense sorpreses

En la categoria femenina, l’eslovena Blaza Pinteric (Pintatim) va fer bons els pronòstics amb una victòria folgada. Clàudia Galicia, campiona d’Espanya de la modalitat, va arribar uns tres minuts abans que Txell Figueras, acostumada a proves més curtes. L’altra gran favorita, la suïssa Esther Süss, va ser víctima d’una caiguda que la va deixar sense possibilitats i es va haver de conformar amb el quart lloc. El Top 5 el va tancar l’alemanya Bettina Janas

El temps va ser ideal per als 700 participants, molts dels quals van descobrir en primera persona la visió de la BTT que La Tramun promou des de fa més de vint anys: els corriols com a terreny més autèntic.

L’organització ja havia confirmat que La Tramun i Girona aposten per organitzar el campionat del món de marató del 2014, el major esdeveniment internacional en aquesta modalitat. Aquest mundial seria el fermall d’or a la trajectòria d’una cursa que barreja, com cap altra, la passió pel territori amb la competició.

PROTAGONISTA

Val la pena venir fins aquí perquè aquesta és una prova única en el calendari internacional; soc un enamorat del seu recorregut
Ja coneixia la cursa d’altres anys i avui m’ha sortit tot perfecte. He gaudit del principi al final
Julian Schelb
VENCEDOR DE LA TRAMUN 2019
Absoluta
1r. Julian Schelb (Stop & Go) 3h58:23
2n. Tony Longo (Wilier) a 1:20
3r. Ole Hem (Wilier) a 2:24
4t. Francesc Guerra (Buff) a 4:51
5è. Ever Gómez (Olympia) a 6:13
9è. Guillem Cassú a 12:29
Femenina
1a. Blaza Pintaric (Pintatim) 4h57:12
2a. Clàudia Galicia (Megamo) a 2:49
3a. Txell Figueras (Dsnivell) a 6:24
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)