Més esport

GERARD FIGUERAS

SECRETARI GENERAL DE L’ESPORT I DE L’ACTIVITAT FÍSICA

“El teixit esportiu del país ha parlat clar i sense por”

“Gràcies a totes les entitats i els esportistes que i heu manifestat les vostres mostres de rebuig d’una sentència injusta i gràcies pel vostre suport als condemnats i a les seves famílies. L’esport català no pot restar indiferent a l’hora greu que viu Catalunya.” Piulada del secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras. Veu autoritzada. Amb aquesta piulada va voler agrair l’allau de reaccions esdevingudes durant tot el dia d’ahir des del món de l’esport un cop es va fer pública la sentència del procés a primera hora del matí. Res de mirar cap a una altra banda.

Sorprès per la resposta massiva que hi ha hagut en l’àmbit esportiu?
“El degoteig constant de comunicats i reaccions per part de clubs, entitats, federacions i esportistes ha estat admirable. Tots defensant dues idees: el desacord total envers una sentència del tot injusta i el suport incondicional als presos. Com a secretari només tinc paraules d’agraïment. El món de l’esport és un sector sensible amb allò que passa al país.”
S’ha parlat clar.
“El teixit esportiu del país no només ha parlat clar, ho ha fet també sense por. És molt difícil que esportistes d’elit es pronunciïn políticament perquè tots sabem les pressions que reben, però s’ha perdut la por. Ha quedat demostrat.”
La FCF ja va actuar amb previsió i havia suspès la Gala de les Estrelles prevista per ahir...
“La federació catalana de futbol ha marcat el camí aturant agenda. El Barça també va ser dels primers clubs a marcar un pronunciament clar. Tot l’esport ha parlat i ara el que hem de tenir és màxima coordinació entre tots.”
L’1-O del 2017 el Barça va jugar el seu partit contra el Las Palmas a porta tancada com a senyal de protesta pels lamentables fets succeïts aquell dia. Veurem actuacions similars en l’esport català en els dies vinents?
“Repeteixo: coordinació. L’esport no pot marcar la resposta. La resposta ha de ser ciutadana i política. L’esport ha de servir d’acompanyament. Nosaltres avui [ahir pel lector] ens hem concentrat davant les portes del Consell Català de l’Esport com a rebuig de la sentència. Jordi Turull és el nostre conseller d’Esports legítim. Hem aturat agenda institucional, però estem a plena disposició de totes les entitats esportives per assessorar-los en totes les decisions que es puguin prendre a partir d’ara. Som govern i anem darrere la línia que marqui Presidència, però també som esport. Això és una cosa de tots.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)