Esquí

Els equips de tecnificació andorrans tornen de Cerro Castor

L'estació d'esquí d'Ushuaia ha estat la base per a continuar treballant

Els equips de tècnica d'esquí alpí de la FAE van tornar a Andorra amb una important càrrega de treball, tant en dies d'esquí com de preparació global, pensant en la temporada hivernal europea. Les condicions van ser dures, amb jornades de mal temps, i els esforços de l'equip d'entrenadors van ser molt alt, amb un nivell de compromís extra per intentar que els esportistes tinguessin les millors condicions possibles per entrenar.

Ho explica tot, el tècnic Fred Beauviel, qui afira que "hem tingut molta neu i condicions meteorològiques una mica difícils. Hem hagut de treballar moltíssim a pistes cada dia tindre unes condicions òptimes per als atletes. Tot i això, han donat el màxim que han pogut, han resistit la càrrega d'entrenament gràcies sobretot a la preparació física que han fet aquest estiu".

"Aquest període a l'hemisferi sud és bastant important perquè tots els equips nacionals estan allà, i ens podem comparar. Podem veure qui està en forma, qui s'entrena, com estem nosaltres, mirar cronos i comparar-nos. Així veiem com van les coses. A més, estem en condicions hivernals reals. Tenim neu d'hivern, condicions que són les mateixes que podem trobar a l'hivern a les curses a Europa. Per això, és important fer aquest desplaçament".

"Tècnicament hem progressat molt. Hem fet molta feina i als atletes els veig bastant preparats i bastant en forma. En tot cas, és veritat que hi ha un programa que dura tot l'hivern i que encara queda molt per treballar".

"Ara estan previstos períodes de descans i de preparació física també, abans de tornar un altre cop a esquiar. Uns quants anirem a Alemanya –Wittenbuth, en pista indoor- a fer eslàlom i d'altres a Stelvio amb Joan Verdú i l'equip de França de Copa d'Europa. Després, tot l'equip tornarà amb el mes de novembre a fer entrenaments a Suècia i Noruega, per preparar així les primeres curses".

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)