Rugbi

Sud-àfrica guanya el títol mundial per tercera vegada

Rugbi. Els Sprinboks derroten en la final Anglaterra per 12-32 en un partit marcat pels cops de càstig i les transformacions d’Handre Pollard. En els darrers minuts dos assajos sentencien la victòria

Sud-àfrica guanya el títol mundial per tercera vegada en la seva història en derrotar per 12-32 Anglaterra en la final . Els Sprinboks igualen els tres títol que té Nova Zelanda en el palmarès, en un partit on dominen als anglesos gràcies sobretot als cops de càstig transformats per Handre Pollard. Els sud-africans es converteixen en el primer equip que s’emporta el títol després de perdre un partit ja que van ser derrotats per Nova Zelanda en la seva estrena en la fase de grups.

La final s’inicia amb molta intensitat. En el primer minut els sud-africans disposen d’un cop de càstig que no transformen i en el segon l’anglès Kyle Sinckler rep un fort cop al cap i és substituït. El XV de la Rosa nota aquesta baixa important i en els primers minuts no està centrat en el joc i comet massa errades. Sud-àfrica només es pot avançar amb un cop de càstig en el minut deu (0-3) i perd dos homes per lesió, en un minut. Anglaterra sembla que es refà i empata, però una nova errada situa als Sprinbocks amb un 3-6. A la mitja hora de joc els anglesos per fi mostren el seu joc a la ma i estan a punt d’aconseguir el primer assaig. Els sud-africans es defensen be i s’acaba amb un cop de càstig i un nou empat (6-6). En els darrers minuts del primer temps dues només faltes d’Anglaterra es converteixen en dos cops de càstig transformats per Handre Pollard i el 6-12 puja al marcador.

En la segona meitat els sud-africans continuen anotant en els cops de càstig i els anglesos desaprofiten les seves ocasions, la millor un cop de càstig per situar-se a només tres punts. Els Sprinboks marquen el ritme, controlen el joc i tallen tots els intents de reacció del XV de la Rosa (12-18 en el minut 60). En el darrer quart d’hora de joc Sud-àfrica trenca la defensa anglesa i suma dos assajos gràcies a l’habilitat i velocitat de Mazazole Mapimpi i Cheslin Kolbe. Els dos assajos son transformats per Handre Pollard que deixa el marcador final amb un clar 12-32 per Sud-àfrica que s’emporta el seu tercer títol mundial.