Rugbi

El tercer de Sud-àfrica

Els Springboks derroten Anglaterra en la final del mundial i atrapen Nova Zelanda com el país que ha guanyat més títols en la història

El partit està marcat per aquestes jugades i al final arriben dos assajos

ANGLATERRA 12 SUD-ÀFRICA 32

ANGLATERRA:M. Vunipola, George, Sinckler, Itoje, Lawes, Curry, Underhill, B. Vunipola, Youngs, Ford, May, Farrell, Tuilagi, Watson i Daly. També van jugar: Cowan-Dickie, Marler, Cole, Kruis, Wilson, Spenser, Slade i Joseph.SUD-ÀFRICA:Mtawarira, Mbonambi, Malherbe, Etzebeth, De Jager, Kolisi, Du Toit, Vermeulen, De Klerk, Pollard, Mapimpi, De Allende, Am, Kolbe i Le Roux. També van jugar: Marx, Kitshoff, Koch, Snyman, Mostert, Louw, Jantjies i Steyn.MARCADOR:0-3 (10’) Pollard, cop de càstig. 3-3 (23’) Farrell, cop de càstig. 3-6 (26’) Pollard, cop de càstig. 6-6 (35’) Farrell, cop de càstig. 6-9 (39’) Pollard, cop de càstig. 6-12 (40+3’) Pollard, cop de càstig. 6-15 (45’) Pollard, cop de càstig. 9-15 (52’) Farrell, cop de càstig. 9-18 (58’) Pollard, cop de càstig. 12-18 (59’) Farrell, cop de càstig. 12-23 (66’) Mapimpi, assaig. 12-25 (67’) Pollard, transformació. 12-30 (74’) Kolbe, assaig. 12-32 (75’) Pollard, transformació.ÀRBITRE:Jérôme Garcès (França).PÚBLIC:Van presenciar la final 71.103 espectadors.INCIDÈNCIES:Es va guardar un minut de silenci per les 70 víctimes mortals del tifó ‘Hagibis’, que va obligar a suspendre alguns partits del mundial.

Sud-àfrica va guanyar el títol mundial per tercera vegada en la seva història en derrotar per 12-32 Anglaterra en la final. Els Springboks van igualar els tres títols que té Nova Zelanda en el palmarès, en un partit en què van dominar Anglaterra gràcies, sobretot, als cops de càstig transformats per Handré Pollard. Els sud-africans es van convertir en el primer equip que aconsegueix el títol després de perdre un partit, ja que van ser derrotats per Nova Zelanda en la seva estrena en la fase de grups. Duane Vermeulen va ser escollit MVP de la final. No va anotar cap punt per a Sud-àfrica però va guanyar molt de terreny en atac i va recuperar moltes pilotes en defensa.

La final va començar amb molta intensitat. En el primer minut els sud-africans van desaprofitar un cop de càstig i en el segon l’anglès Kyle Sinckler va rebre un fort cop al cap i va ser substituït. El XV de la Rosa va notar aquesta baixa important i en els primers minuts no va estar centrat i va fer massa errades. Sud-àfrica només va anotar un cop de càstig en el minut 10 (0-3) i va perdre dos homes per lesió en un minut. Semblava que Anglaterra es refeia i va empatar, però una altra errada va situar els Springboks amb un 3-6. Al cap de mitja hora de joc els anglesos per fi van mostrar el seu joc a la mà i van estar a punt de fer el primer assaig. Els sud-africans es van defensar bé i tot va acabar amb un cop de càstig i un altre empat (6-6). En els darrers minuts del primer temps dues faltes d’Anglaterra es van convertir en dos cops de càstig transformats per Handré Pollard i el 6-12 va pujar al marcador.

En la segona meitat els sud-africans van continuar anotant en els cops de càstig i els anglesos van desaprofitar algunes ocasions, la millor un cop de càstig que els hauria situat a només tres punts. Els Springboks van marcar el ritme, van controlar el joc i van tallar tots els intents de reacció del XV de la Rosa (12-18 en el minut 60). En el darrer quart d’hora de joc Sud-àfrica va trencar la defensa anglesa i va aconseguir dos assajos gràcies a l’habilitat i velocitat de Makazole Mapimpi i Cheslin Kolbe. Els dos assajos van ser transformats per Handré Pollard, que va deixar el resultat final en un clar 12-32 favorable a Sud-àfrica, que va aconseguir el seu tercer títol mundial.

L’ANOTADOR

22
punts
va aconseguir Handré Pollard amb sis cops de càstig i dues transformacions.

EL PROTAGONISTA

Sabem que la sort hi estava involucrada i que molta gent deia que no ho aconseguiríem, però els sud-africans mai es rendeixen
Rassie Erasmus
ENTRENADOR DE SUD-ÀFRICA

L’MVP DE LA FINAL

Duane Vermeulen no va marcar però va recuperar moltes pilotes i va guanyar terreny