Voleibol

Exclouen una nena amb síndrome de Down de la copa d’Espanya

Voleibol. La federació espanyola es nega a donar una autorització especial a una infantil del tercer equip de l’Esplugues al·legant que té un any més que les seves companys

La Federació Espanyola de Voleibol no permetrà que la jugadora de l’equip infantil C del CV Esplugues Laia Utrilla participi en la copa d’Espanya de la categoria perquè té un any més que totes les seves companyes i hauria d’estar inscrita com a cadet. El club troba lamentable la decisió de la federació espanyola per diverses raons: la primera, que la jugadora gaudeix, per part de la federació catalana, d’un estatus especial que li permet participar en l’equip infantil tot i que els resultats no siguin considerats oficials i, segon, que el mateix Esplugues ja havia informat el director tècnic de l’espanyola que volien participar en la copa amb aquesta noia pel que suposa per a totes les integrants de l’equip i per a la mateixa jugadora.

La copa d’Espanya, que es farà a Guadalajara, és un torneig al qual s’accedeix per inscripció i no després d’una fase de classificació. Tampoc decideix cap títol oficial. “L’equip anirà a la copa i la Laia també; quan vam trucar a la federació ja vam explicar aquest cas especial i sabien perfectament que si en aquesta ocasió complien estrictament el reglament deixarien una jugadora com ella sense jugar”, explica el president del CV Esplugues, Àlex Gusano. “La Laia va començar a jugar amb 4 anys a voleibol i amb certes dificultats ha anat aprenent la dinàmica del joc –per exemple el servei– tot i que també té alguns problemes de visió”, hi afegeix el president del club, que ha trobat molts suports en aquesta causa després de donar-la a conèixer en les xarxes socials. La capitana de la selecció espanyola, Helia González, s’ha afegit a la denúncia de l’entitat. “Hi ha coses que estan per sobre del reglament. Si em convideu a l’All Star com l’any passat i la Laia no juga no espereu que l’Helia ho faci.”

La federació espanyola, en comptes de fer marxa enrere, ha publicat un comunicat al seu web amenaçant de portar als tribunals tots aquells que els acusin de no autoritzar la participació de la nena. No sembla, doncs, que vulgui rectificar i obrir la porta a la jugadora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)