Atletisme

Descarrega vol mantenir l’hegemonia a Dubai

Atletisme. El velocista reusenc, campió olímpic, mundial i europeu dels 400 m, lidera la participació catalana en el campionat del món paralímpic

El reusenc Gerard Descarrega lidera la participació catalana en el mundial paralímpic d’atletisme que comença avui a Dubai. Descarrega és el favorit en els 400 m, la seva prova preferida i en la qual va ser campió olímpic a Rio, campió del món a Londres el 2017 i campió europeu a Berlín el 2018. El velocista, que competeix en la categoria de discapacitats visuals, correrà al costat del seu guia Guillermo Rojo, amb el qual aspira a baixar dels 50 segons en la volta a l’estadi. En l’últim campionat d’Espanya van obtenir la victòria amb 50.28. Descarrega també ha confirmat que correrà els 100 m.

També ha viatjat a Dubai l’olotí Xavi Porras, que fa dues dècades que competeix a l’elit internacional en el salt de llargada. En el concurs de llargada hi haurà el saltador de Sant Fost de Campsentelles Martín Parejo, que també competirà en els 100 m al costat del guia Albert Selva, amb el qual va ser subcampió d’Europa l’any passat. La badalonina Melany Bergés, quarta als Jocs de Rio en els 400 m, buscarà la medalla en aquesta distància i també en els 200 amb el guia Sergio Sánchez.

Els debutants seran el tortosí Yassine Ouhdadi, que farà els 1.500 m després d’haver destacat en proves de muntanya i ruta, i Meritxell Playà, campiona del món júnior el 2017 i subcampiona d’Europa. En els 100 m el seu guia serà Robert Díez.

“Ens centrem a millorar les marques”

Abans de viatjar a Dubai Descarrega ha admès que en cada prova el que més mira és l’evolució de la seva marca. “Les medalles són conseqüència de la nostra feina. Volem anar més ràpid que mai i si després algú ens guanya no tindrem més remei que fer-li una abraçada.” Descarrega s’entrena i viu a Madrid, a la Blume, amb el suport de la federació espanyola. “Quan soc fora, per a la família és difícil perquè ens veiem menys, però sempre agraeixo el seu suport”, hi afegeix l’atleta, que ja ha acabat la carrera de psicologia i ha començat a estudiar la de dret.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)