Handbol

“Ens caurà alguna llagrimeta, diumenge”

Una fita històrica. Anna Pi, excapitana del primer equip, és una de les jugadores que han viscut de prop l’evolució del BM Granollers

Formada en les categories inferiors del BM Granollers des dels 13 anys i actualment a les files de l’equip de veteranes, Anna Pi (1987) és una de les jugadores que han viscut de ben a prop l’evolució de l’equip femení en les dues últimes dècades. “Per mi el que viurem diumenge és la definició d’orgull BMG [BM Granollers] i de veure recompensat el treball de fa molts anys. Moltes vegades quan només somiàvem a jugar a divisió d’honor i ja ho vèiem com un fita molt difícil, i ara, mira, diumenge es debutarà en una competició europea. Només de pensar-ho se’m posa la pell de gallina. Segurament ens caurà alguna llagrimeta en veure debutar aquest equip a Europa. És molt merescut pel treball de tota la gent que ha estat vinculada a l’equip femení del Granollers”, destaca Pi, que va exercir de capitana del primer equip a divisió d’honor, a les ordres de José Luis Villanueva.

Anna Pi considera que l’etapa de creixement del BM Granollers va coincidir al voltant de la seva generació, la del 1987, i que des de la categoria infantil es van anar cremant etapes fins arribar al primer equip. “Ara el creixement ha estat exponencial perquè hi ha molta més base, i per això han arribat els èxits. Abans hi havia pocs equips a Catalunya”, sentencia. En aquest sentit, recorda quan eren cadets o juvenils i s’havien de cosir i arreglar les samarretes perquè les marques esportives les feien amb les talles dels nois i no en feien d’específiques per a les noies. “Tot això, com la mateixa societat i l’esport femení, ha anat evolucionant”, remarca.

El 2014 el Granollers va assolir el títol de divisió de plata, amb Carlos Viver –l’actual seleccionador estatal– a la banqueta, i després de cinc cursos en la màxima categoria estatal va ocupar el quart lloc que li ha obert les portes a la Challenge Cup. Més enllà de l’estrena de l’equip femení a Europa, Pi recorda que aquesta temporada, coincidint amb el 75è aniversari de l’entitat, s’organitzarà l’europeu de Màsters, a mitjan juny, la setmana abans de la Granollers Cup. Passat, present i futur del BM Granollers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)